David Hewlett

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
David Hewlett
Davidhewlett2.JPG
FødtDavid Ian Hewlett
18. april 1968 (55 år)
Storbritannia Redhill, Surrey, Storbritannia
Beskjeftigelse Skuespiller
Utdannet ved Royal St. George's CollegeRediger på Wikidata
Ektefelle Soo Garay (2000-2004)
Jane Loughman (2008- )
Søsken Kate HewlettRediger på Wikidata
Nasjonalitet Canada, StorbritanniaRediger på Wikidata
Aktive år1984-
Nettstedhttp://www.davidhewlett-fr.com
IMDbIMDb

David Ian Hewlett (født 18. april 1968 i Redhill, Surrey, England) er en kanadisk skuespiller som er kanskje best kjent for sin rolle som dr. Rodney McKay i science fiction-TV-serien Stargate Atlantis.

Biografi[rediger | rediger kilde]

David Hewlett ble født i 1968 i England, men familien utvandret til Canada. Mens han gikk på skolen i Toronto begynte han å spille i studentfilmer. Han sluttet skolen uten å ta eksamen og spilte deretter i en rekke skrekkfilmer på små budsjetter, som The Darkside, Scanners II: The New Order og Pin.[1]

I 1996 fikk han en av sine mer kjente roller som Grant Jansky i TV-serien Traders, og i 1997 hadde han en rolle i thrilleren Cube som arkitekt, en rolle som ga ham innpass i andre filmer. Han stiftet internettfirmaet Darkyl Media som arbeider med nettdesign foruten Fusefilm.com, et nettsted for de som arbeider med film. Han fikk sin første datamaskin i midten av tenårene.

Han fikk en gjesterolle i Stargate SG-1 som Rodney McKay som etterhvert vokste til hans faste rolle i Stargate Atlantis. I 2007 opptrådte han som gjesteskuespiller i den første episoden av Sanctuary som Larry Tolson, en pasient som lider av en form psykose, og som ble skutt og såret.

David Hewlett var tidligere gift med Soo Garay, men ble skilt i 2004 og giftet seg i juni 2008 med Jane Loughman som fødte deres sønn i 2007.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Hans profil på IMDB

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]