Dark Skies

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Dark Skies var en amerikansk science fiction tv serie som gikk i to sesonger (18 episoder til sammen) i 1996-1997. Serien handlet om en konspirasjon på høyeste nivå for å skjule UFOers eksistens. Tv-serien X-files hadde hatt en voldsom suksess på tidlig nittitall på kanalen Fox og dette overbeviste NBC om å satse på serien. Den hadde sin første visning 21. september 1996 på NBC. Seriens undertittel var «Historien som vi kjenner den er en løgn».

Serien har vært vist på NRK 2 med første sending i september 1997.

Seriens plot[rediger | rediger kilde]

Historien om det 20. århundret som vi kjenner den er en løgn. Utenomjordiske skapninger har vært på jorden siden slutten av 1940-tallet men en dekkoperasjon fra regjeringer verden over har gjort at vi er avskåret fra denne kunnskapen. I serien følger vi John Loengard og Kim Sayers gjennom 1960-tallet mens de forsøker å krysse planene til den utenomjordiske rasen kjent som Kuben (The Hive). Kuben er en fremmed rase som planlegger å invadere jorden gjennom å manipulere historiske hendelser som attentatet på John F. Kennedy. I tillegg må paret være et skritt foran den hemmelige regjeringsorganisasjonen Majestic 12, som det etterhvert viser seg har svært sammensatte motiver for sine handlinger.

Serien gjorde bruk av flere kjente personligheter fra 1960-tallet, som The Beatles, Robert Kennedy, Jim Morrison og J. Edgar Hoover.