Hopp til innhold

Dark Skies

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Dark Skies er en amerikansk science fiction-serie som gikk på NBC fra 1996 til 1997. Serien handlet om en konspirasjon på høyeste nivå for å skjule UFOers eksistens.

TV-serien X-files hadde hatt en stor suksess på tidlig nittitall på kanalen Fox og dette overbeviste NBC om å satse på serien. Den hadde sin første visning 21. september 1996 på NBC. Seriens undertittel var «Historien som vi kjenner den er en løgn». Serie gikk over to sesonger og det ble produsert 18 episoder.

Serien ble i Norge vist på NRK2 fra 1997.

Seriens plot[rediger | rediger kilde]

Historien om det 20. århundret som vi kjenner den er en løgn. Utenomjordiske skapninger har vært på jorden siden slutten av 1940-tallet, men en dekkoperasjon fra regjeringer verden over har gjort at vi er avskåret fra denne kunnskapen. I serien følger vi John Loengard og Kim Sayers gjennom 1960-tallet mens de forsøker å krysse planene til den utenomjordiske rasen kjent som Kuben (The Hive). Kuben er en fremmed rase som planlegger å invadere jorden gjennom å manipulere historiske hendelser som attentatet på John F. Kennedy. I tillegg må paret være et skritt foran den hemmelige regjeringsorganisasjonen Majestic 12, som det etterhvert viser seg har svært sammensatte motiver for sine handlinger.

Serien gjorde bruk av flere kjente personligheter fra 1960-tallet, som The Beatles, Robert Kennedy, Jim Morrison og J. Edgar Hoover.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata