Dag Lukkassen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Dag Lukkassen
Dag Lukkassen 2017.jpg
Født4. januar 1965Rediger på Wikidata (55 år)
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Dag Lukkassen (født 4. januar 1965) er en norsk professor i matematikk som særlig har arbeidet med homogeniseringsteori for ikke-lineære partielle differensialligninger.

Lukkassen vokste opp i bygda Straumsnes i Narvik. Han ble sivilingeniør ved avdeling for elektro- og datateknikk ved NTH i Trondheim i 1989. Deretter tok han hovedfagstudier i matematikk og underviste ved videregående skoler og høgskoler i Trondheim og Narvik. Han ble dr. scient. i matematikk ved Universitetet i Tromsø i 1996 med professor Lars-Erik Persson som hovedveileder og fikk personlig opprykk til professor i matematikk i en alder av bare 35 år.[1] Lukkassen er blant annet kjent for oppdagelsen av nye multiskala materialstrukturer med ekstreme egenskaper.[2] Han har utgitt flere arbeider med fremtredende matematikere som Jacques-Louis Lions og Jaak Peetre. Lukkassen er ansatt ved Universitetet i Tromsø – Norges arktiske universitet - Campus Narvik.

Lukkassen har erfaring i administrasjon og organisering av forskning og utvikling blant annet gjennom sitt arbeid som redaksjonsmedlem i fire internasjonale matematikk-tidsskrifter. Han har deltatt i arrangementer av flere internasjonale konferanser og workshops i hjem- og utland. Han var i en årrekke FoU-leder for Høgskolen i Narvik, før institusjonen ble en del av Universitetet i Tromsø. I tillegg var han leder for det lokale doktorgradutvalg og ble etter hvert leder for doktorgradutvalget ved universitetets eneste Ph.D.-utdanning i Narvik, innen fagområdet Anvendt Matematikk og Beregningsorienterte Ingeniøranvendelser. Han ledet også arbeidet med statlig godkjenning av PhD-graden innen dette feltet. Han har engasjert seg for universitetet gjennom pressen [3]. Lukkassen fikk HiNs første forskningspris i 2014.[4]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Fremover.no – Dag Lukkassen (36) ble professor på rekordtid (Av Ann-Kristin Hanssen. Publisert 7. november 2001, besøkt 25. april 2015)
  2. ^ Milton, G. W. (2002). The Theory of Composites, Cambridge University Press, Cambridge.
  3. ^ Presseoppslag knyttet til Dag Lukkassen
  4. ^ Fremover.no – Historisk pris (Av Fritz Hansen. Publisert 21. desember 2014, besøkt 25. april 2015)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]