Dag Einar Eilertsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Dag Einar Eilertsen
Født14. juli 1962Rediger på Wikidata (61 år)
Sandefjord
BeskjeftigelseMusiker Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Dag Einar Eilertsen (født 14. juli 1962 i Sandefjord) er en norsk trombonist (alt-trombone), pianist, komponist og musikkpedagog.

Han vokste opp i Tønsberg og dannet som 14-åring Gamleveien Sekstett sammen med Olaf Knerten Kamfjord. Han begynte samtidig å spille i Slagen Storband under ledelse av gitaristen Lars Martin Myhre. Han deltok i storbandworkshop på Kongsberg Jazzfestival i 1980 og 1981, bl.a. med Frode Thingnæs som instruktør.

Thingnæs ble også Dag Einar Eilertsens trombonelærer som musikkstudent ved Universitetet i Oslo. Eilertsen er utdannet cand.philol i 1991, med hovedfag i musikkvitenskap. Han har bakgrunn som musikkpedagog fra lærerhøgskole, kulturskole, grunnskole og er i dag ansatt som lektor med tilleggsutdannelse på musikklinjen ved Greveskogen videregående skole i Tønsberg.

Han var på 80-tallet medlem av rockebandet Ung Pike Forsvunnet med bl.a. Anne Danielsen (LP uppercut i 1984), samt Oslo 13 m. bl.a. Jon Balke, Nils Petter Molvær, Tore Brunborg, Ole Edvard Antonsen (CD Off Balance – spellemannsprisen i 1988). Han var i perioden 1985-88 fast vikar i soulbandet Chipahua m. bl.a. Jon Eberson, Maj Britt Andersen, Inger Lise Rypdal og Morten Halle. DEE-JAZZ var en egen kvartett på 90-tallet m. bl.a. Olaf Knerten Kamfjord, samtidig som han var fast medlem av La Descarga og Mamborama m. Sverre Indris Joner. Han var også leder for bandet ”L.U.G.N.” (trb./keys) m. Kjersti Stubø som vokalist. Han (trb./keys) videreførte samarbeidet med Lars Martin Myhre på 90-tallet og medvirket i prosjektet HYSJ! m. Palle Mikkelborg (CD og konserter 1997). I 2004-2005 medvirket han i ”80-tallet bit for beat”, et show med bl.a. med The Monroes, Trine Rein og Torhild Sivertsen, som ble spilt på bl.a. Edderkoppen og Chat Noir i Oslo.

Han var dirigent, komponist og /arrangør for Tønsberg Storband og Vestfold Ungdomsstorband 2004-2009. Han samarbeidet også med profesjonelle Kaunas Bigband (Lt.), med konserter i Norge og Litauen, med egne komposisjoner og Kjersti Stubø som vokalist. Ellers har han ledet trioen BA-JAZZ som turnerte med Rikskonsertenes skolekonserter (trb./keys) , sammen med Olaf Knerten Kamfjord og Helge Christensen. Videre ”Wagon 8” (CD 2007) og ”Beat Extensions” (Rikskonsertenes skolekonserter) med Tellef Øgrim og Jacek Kochan (Pl.) Han var fast vikar i Per Borthen Swing dep., sammen med bl.a. Laila Dalseth, Totti Bergh og Knut Risnæs.

I dag er Eilertsen leder for MORILD (sammen med Marius Noss Gundersen), Bitt av Brazillen (Gundersen, Kelly Dickson og Luis Landa-Schreitt) og DUO-JUHUU (sammen med Gro Hansen).

Dag Einar Eilertsen ble tildelt Urijazzprisen i hjembyen Tønsberg i jubileumsåret 1999, hvor han også komponerte og framførte bestillingsverket ”Absolutt Jazz’99” til URIJAZZ’ 20-årsjubileum, bl.a. sammen med Petter Wettre, Lars Horntveth og Kjersti Stubø.