DU (band)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

DU er en norsk pop-trio, tidligere kjent under navnet Det är jag som är döden. Førsteplaten Hey Space! (2007) ble gitt ut på dbut records i Norge, og siden i Europa på franske Le Maquis music under forkortelsen DAJSAD. Albumet Risk and investment kom ut på Trust Me records februar 2010.

Selv om DU har gjort et poeng av å ikke skjule seg bak indie eller undergrunns-etiketter, kan uttrykket karakteriseres som særegent.

”Stilsikker og groovy synthetisk pop med mollstemte koringer (…) DU høres ut som om David Bowie prøvesynger for en supergruppe laget på rester av Ultravox og Talking Heads” – Per A Risnes, Dagens Næringsliv

På konserter stiller bandet med det uvanlige oppsettet av ståtrommer, synthesizere, dobbel mannevokal og twanggitar.

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Det är jag som är döden oppstod i 2006, i kjølvannet av duoen Flying Edward, da Hilmar Bergendahl Larsen og Nils Jakob Langvik inviterte Kyrre Bjørkås for å samarbeide om musikk til TVdokumentaren ”Don't fuck with the Lewises” laget av Ronny Kristoffersen og Nils Wærstad. Bjørkås og Larsen var begge en del av kjernen i det smått legendariske undergrunnsbandet Bogus Blimp, tilknyttet post-metal labelen Jester Records mellom 1998 og 2004. Det är jag som är döden ble således en fusjon av Flying Edwards enkle besetning (gitar, orgel og trommemaskin), Bjørkås´ idebaserte kunstorientering og en musikalsk eksperimentvilje kultivert over et tiår.

Om medlemmene[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]