DR Ramasjang

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

DR Ramasjang er en dansk barnekanal og DRs fjerde lisensfinansierede fjernsynskanal. DR Ramasjang gikk på luften 1. november 2009 med Signe Lindkvist som sjef.

DR Ramasjang sender mandag til torsdag 6.00 til 20.30, fredag 6.00 til 21.30, lørdag 6.00 til 21.00 og søndag 6.00 til 20.30.

Kanalen kan mottas via MPEG-4 på det digitale sendenett.

DR Ramasjang er på kort tid blitt Danmarks største barnekanal. Dermed har DR Ramasjang overhalet kanaler som Disney Channel og Cartoon Network som har flere år på baken.[1] Grunnen kan da være at Ramasjang er en lisenskanal, og ikke betalingskanal, som blant annet Disney Chanel og Cartoon Network er. Alle med digitalt- og MPEG-4-signal kan få DR Ramasjang, så lenge de betaler DR-lisens.

Fra 22. mars 2011 fås Ramasjang også som radiokanal. Den nye kanal kan høres på DAB og på nettet.[2] I 2013 introduserte kanalen også sin egen app til mobiltelefoner og nettbrett, som inneholder spill og underholdning med alle de kjente programmer fra kanalen.

Profilen[rediger | rediger kilde]

På DR Ramasjang kan barnene møte alle de kjente DR-verter og figurene Bruno, Monster og deres venner, liksom de vil møte helt nye figurer og verter som vil involvere barnene, såvel i utsendelsene som i andre relevante sammenhenger, i barnenes hverdag, weekend og ferier.

I forbindelse med DRs omlegning av kanaler i 2013 ble Ramasjang delt i to. Utsendelsene for barn under syv år forblir på Ramasjang, mens utsendelser for barn opp til 12 år flyttes til DR Ultra.[3]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]