DR Ramasjang

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Ramasjang
Lansert1. november 2009
LandDanmark
HovedkvarterKøbenhavn
Målgruppebarn
Eid avDanmarks Radio
Strømmende media
URL for strømmende mediahttps://www.dr.dk/drtv/kanal/20892
Nettstedwww.dr.dk (da)

DR Ramasjang er en dansk barnekanal og Danmarks Radios fjerde lisensfinansierte fjernsynskanal. DR Ramasjang gikk på luften 1. november 2009 med Signe Lindkvist som sjef.

DR Ramasjang sender hver dag fra klokken 05 til 20.

Historikk[rediger | rediger kilde]

Kanalen kan mottas via MPEG-4 på det digitale sendenett.

DR Ramasjang ble på kort tid Danmarks største barnekanal, det vil si større enn betalingskanalene Disney Channel og Cartoon Network.[1] Dette ble satt i sammenheng med at Ramasjang er en lisenskanal, noe som innebar at alle med digitalt- og MPEG-4-signal kan se DR Ramasjang, så lenge de betaler DR-lisens.

Den 22. mars 2011 startet Ramasjang også som radiokanal på DAB og på nettet. I 2013 introduserte kanalen også sin egen app til mobiltelefoner og nettbrett, som inneholder spill og underholdning med alle de kjente programmer fra kanalen.

I forbindelse med DRs omlegning av kanaler i 2013 ble Ramasjang delt i to. Programmene for barn under syv år ble værende på Ramasjang, mens program for barn opp til 12 år ble flyttet til nabokanalen DR Ultra.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «DR Ramasjang giver Disney Channel baghjul». Information. 11. november 2009. Besøkt 7. januar 2021. «DR’s nye børnekanal Ramasjang har nu været i luften 10 dage. Seertallene er høje, og der er tilfredshed både i og uden for DR. Børnebiblioteket i Aalborg er kanalens omdrejningspunkt, og det er et nybrud i formidlingen til børn» 
  2. ^ «Sådan bliver DRs nye børnekanaler». DR (dansk). 28. februar 2013. Besøkt 7. januar 2021. «På mandag går DR i luften med to nye børnekanaler - DR Ramasjang og DR Ultra.» 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]