DR Koncerthuset

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
DR Koncerthuset om aftenen med billedprojiseringer. Metrolinjen til venstre.
Konsertsalen

DR Koncerthuset, også kjent som Koncerthuset i DR Byen eller Segment 4, er et konserthus i DR Byen i ØrestadenAmager ved København som åpnet 17. januar 2009.

Den franske arkitekt Jean Nouvel og hans tegnestue står bak designet. Bygningens fasade er dekket av en koboltblå skjerm som når det er mørkt, brukes som et lerret med billedprojeksjoner på.

Innvendig ses pussede, grå betongvegger med uregelmessige furer og mønstre (elefanthud) som motspill til de blanke stålgulv, lagt i store kvadrater. Med sine 26.000 m² fordelt på 7 plan har huset omkring 200 rom og fire saler. Huset rommer dessuten en rekke lokaler til DR-rytmisk og DR-ensemblene. I utformningen av Koncerthuset har Jean Nouvel arbeidet sammen med den japanske akustiker Yasuhisa Toyota.[1] Hver av salene har variabel akustikk, så etterklangen kan tilpasses forskjellige ensembler og musikalske genrer.[2]

Koncertsalen er huset største rom, med 1800 publikumsplasser plassert på forskutte terrasser hele veien rundt om orkesteret. Koncertsalen rommer også et orgel med 91 registre, 118 kor og ca. 6000 piper bygget av nederlandske Jan L. van den Heuvel – Orgelbouw bv.[3] De tre andre salene kan anvendes både som prøvesaler, studier og konsertsaler, men har ikke faste publikumsplasser.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]