Courage Mountain

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Courage Mountain
Generell informasjon
GenreDramafilm,[1] romanfilmatisering
Utgivelsesår1990
NasjonalitetUSA, Frankrike
Lengde98 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiChristopher Leitch[2] Rediger dette på Wikidata
Basert på
MusikkSylvester Levay Rediger dette på Wikidata
FotoJacques Steyn Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeCharlie Sheen, Leslie Caron,[2] Yorgo Voyagis,[2] Urbano Barberini,[2] Laura Betti[2] Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvFarger Rediger dette på Wikidata
FilmselskapMetro-Goldwyn-Mayer Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Triumph Films
Premiere(r)1990
Eksterne lenker

Courage Mountain er en film fra 1990, regissert av Christopher Leitch.[3]

Handling[rediger | rediger kilde]

I 1915 midt under første verdenskrig, bor den femten år gammel Heidi i de sveitsiske alpene sammen med bestefaren sin. Hun mottar en invitasjon fra Madame Jane Hillary, rektor ved Brookings School for Girls i Italia, om å begynne som student ved skolen hennes. Heidi har penger nok til å reise, ettersom hun nettopp har mottatt en arv fra bestemoren til venninnen Klara. I tillegg har kjæresten Peter sluttet seg til militæret. Heidi klarer først ikke å tilpasse seg den moderne tilværelsen ved skolen, og får ofte problemer med den langt mer sofistikerte klassevenninnen Ursula. Heidis eneste venn er Ilsa, som stiller opp for Heidi hver gang hun blir mobbet av Ursula og hennes snobbete venninner. Hun får også støtte fra Madame Hillary, som i likhet med Heidi opprinnelig kom fra en veldig beskjeden bakgrunn.

Italienske tropper ankommer skolen med et brev fra guvernøren, som befaler at bygningen skal brukes som en militærpost. Alle jentene blir hentet av familiene deres bortsett fra fire: Heidi, Ursula, Ilsa og søsteren Gudrun. Den skruppelløse eieren av byens barnehjem, Signor Bonelli, tar hånd om de fire jentene, og dette får støtte fra guvernøren. De fire jentene opplever at barnehjemmet er et nedslitt og grusomt sted som bruker barna til tvangsarbeid. Heidi ønsker å stikke av, men Ursula insisterer på at Madame Hillary vil komme for å hente dem. Heidi lærer gjennom en annen foreldreløs jente, Clarissa, at de kan komme seg unna gjennom et avløpsrør. De fire Brookings-jentene, Clarissa, og en annen foreldreløs ved navn Giovanni kommer seg deretter unna.

Men Signor Bonelli jager etter dem, og fanger Giovanni. Men de andre jentene kommer seg unna, og setter kursen over fjellene til Sveits. De blir etter hvert oppdaget av Peter, som har brakt dem mat. Han forlater dem neste morgen for å hente en slede, og mens han er borte innhenter Signor Bonelli dem. Men Peter kommer tilbake i tide, og under en krangel med Signor Bonelli faller Bonelli ned fra fjellet til sin død. Heidi blir snart gjenforent med bestefaren sin. Clarissa blir også adoptert av bestefaren hennes, og Signor Bonellis barnehjem blir stengt en gang for alle.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ http://www.ofdb.de/film/33044,Nightwalker; besøksdato: 18. april 2016.
  2. ^ a b c d e (på cs) ČSFD, 2001, Wikidata Q3561957, https://csfd.cz 
  3. ^ «Courage Mountain (1990)» (engelsk). Besøkt 2. august 2023. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]