Corona Extra

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Corona Extra
TypeØl
OpprinnelseMexico
Introdusert1925
FabrikantGrupo Modelo
Alkoholinnhold4,5%

Corona Extra er et meksikansk ølmerke produsert av Grupo Modelo. Produksjonen av Corona startet i 1925 i Mexico by. I dag blir Corona produsert på bokser og glassflasker i varierende størrelser. De vanligste er glassflasker på 325 ml med en alkoholstyrke på 4,5 %. Den lille 250 ml-utgaven av Corona Extra blir kalt for «Coronita». Den større flasken på 940 ml kalles for «Familiar». Nasjonalt produseres det også Corona Extra på 355 ml-flasker.

Corona Extra[rediger | rediger kilde]

Den mest kjente ølypen i Corona-serien internasjonalt er Corona Extra. Den blir eksportert til over 150 land. Eksportutgaven av Corona Extra kommer i 330 ml glassflasker og inneholder 4,6 % alkohol. Ølet er fremstilt av byggmalt, antioksidanter E300 og stabilisator E405.

Corona Light[rediger | rediger kilde]

Corona Light ble introdusert på slutten av 80-tallet og var det første «light»-øl av typen lager som ble produsert av Grupo Modelo. Corona Light er et lavkaloriøl og består av omtrent 30 % mindre kalorier enn Corona Extra.

Drikkemåte[rediger | rediger kilde]

Corona drikkes ofte «gjennom» en båt lime eller sitron. Dette gjorde de tidlig i Mexico, for å hindre at fluer skulle komme ned i flasken. Dette har blitt en viktig del av Corona, grunnet den friske smaken.

Gluten[rediger | rediger kilde]

Selv om Corona inneholder lite gluten, er det ikke merket glutenfritt eller lisensiert med Crossed Grain-symbolet.[1] Norges Cøliakiforbund anbefaler de som er diagnostisert med cøliaki eller glutenintoleranse å holde seg til glutenfrie ølsorter.[2]

Bildegalleri[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Hvilket øl er tryggest å drikke?» (norsk). Norsk cøliakiforening. Besøkt 1. juli 2022. 
  2. ^ «Glutenfritt øl» (norsk). Norsk cøliakiforening. Arkivert fra originalen 3. juli 2022. Besøkt 1. juli 2022. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]