Corona (band)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Corona
Show Corona na Feira LGBT (8916017293).jpg
Opphav (1993)
Sjanger EurodanceRediger på Wikidata
Aktive år1993
Nettstedhttp://www.coronadance.com
Medlemmer
Olga Souza

Corona er navnet på en italiensk musikkgruppe som ble startet tidlig på 1990-tallet og hadde sitt fremstøt i 1993 med sangen «The Rhythm of the Night»

Historie[rediger | rediger kilde]

Det hele begynte med den brasilianske sangerinnen og koreografen Olga Souza som kom flyttende til Italia i 1992 hvor hun møtte en musikkprodusent. Sammen startet de gruppen Corona og slapp singelen «Rhythm of the Night» i 1993. Det varte en liten stund, men den havnet på nummer én på Italias musikklister. Etter ytterligere to år var singelen utbredt over hele verden, inkludert i USA.

I 1995 ble singelen «Baby Baby» sluppet, og denne singelen klarte seg forøvrig på VG-lista i Norge i hele seks uker, med niendeplass som beste plassering.

I dag[rediger | rediger kilde]

Corona lever fremdeles, men hadde en pause uten utgivelser fra 2000 til 2006, da Corona hadde vært aktiv med utgivelsene sine omtrent gjennom hele 1990-tallet. Siste album som ble sluppet kom ut i 2000, men siste singel ute er fra 2006. Den originale musikkprodusenten jobber ikke lenger med å utgi sangene, men Souza bruker fremdeles "Corona" når hun slipper en ny singel.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Crystal Clear app mp3.pngDenne musikkrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.