Cop Out

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Cop Out
Generell informasjon
SjangerActionkomedie
Utgivelsesår2010
Prod.landUSA
Lengde1. t. 47 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegiKevin Smith
ProdusentPolly Cohen Johnsen
ManusforfatterRobb Cullen
MusikkHarold Faltermeyer
Foran kamera
MedvirkendeBruce Willis
Tracy Morgan
Kevin Pollak
Seann William Scott
Prod.selskapWarner Bros. Pictures
Premiere26. februar 2010 (USA)
Eksterne lenker
Offisielt nettsted (en)

Cop Out er en amerikansk actionkomedie fra 2010, regissert av Kevin Smith. Hovedrollene spilles av Bruce Willis, Tracy Morgan og Seann William Scott. Den handler om to NYPD-etterforskere som leter etter et verdifullt baseball-kort som ble tatt av en blodtørstig gangster.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Jimmy Monroe og Paul Hodges er NYPD-etterforskere. De mislykkes med å arrestere en mistenkt kriminell, Juan Diaz – og blir ssuspendert uten lønn. Jimmys datter Ava skal gifte seg, og bryllupet koster veldig mye penger. Selv om hans eks-kone Pams arrogante ektemann Roy tilbyr seg å betale for bryllupet, er Jimmy fast bestemt på å betale alt selv. Jimmy vil selge et verdifullt Andy Pafko-baseballkort fra 1952, for å betale for datterens bryllup. Men de blir ranet av Dave (Seann William Scott), som tar baseball-kortet hans.

De finner ut at Dave skal rane et hus, så de går dit for å arrestere ham. Men han har allerede solgt baseball-kortet, for å skaffe seg penger. Jimmy og Paul går til narkolanger Poh Boy, som har fått tak i baseball-kortet. Han går med på å gi dem kortet, hvis de henter en stjålet bil for ham først. Når de finner bilen, oppdager de en kvinne som heter Gabriela i bagasjerommet. Gabriela avslører at hun er elskerinnen til en narkobaron, som ble kidnappet og drept av Poh Boy. Gabriela stikker av fra dem, og de kjører bilen hjem til Poh Boy.

Når de kommer dit holder Poh Boy Gabriela som gissel, og han nekter å gi fra seg baseball-kortet. De skyter ham, men en kule går gjennom Jimmys baseball-kort, som var i Poh Boy sin skjortelomme. Sjefen deres Jack (Sean Cullen) er fornøyd med arbeidet deres, og de får tilbake jobbene sine. Jimmy har ikke nok penger til å betale for datterens bryllup, etter at det dyrebare kortet hans ble ødelagt. Så han lar Roy betale for bryllupet.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]