Contrazt

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Contrazt er et norsk danseband fra Solør, dannet høsten 2004. Gruppa oppsto da Hanne Mette Gunnarsrud og Leif Dybendal fra duoen Fullt og Helt bestemte seg for å utvide og bytte navn. Tre nye karer ble med da gruppa Contrazt oppsto.

Contrazts første plate ble utgitt i 2006 og het Kan du prøve å forstå. Andre plate ble utgitt året etter og het Leve livet. I 2008 ble albumet Sommernatt. Etter fem år på veien og tre plateutgivelser valgte Hanne Mette Gunnarsrud å slutte for å prioritere familien.

Gro Anita Johansen tok over som vokalist etter Hanne Mette Gunnarsrud. Hennes første plate med Contrazt var Uten kart og kompass. Etter fem plateutgivelser ble det gullplate for gruppa i 2010, da albumet Ser på verden solgte til gull på fire uker. I 2011 kom albumet Har det på G. Contrazt vant i 2011 prisen som Årets Danseband, Gullskoen. I 2012 har gruppen utgitt albumet "Contrazt - i hundre". Dette er den 8. utgivelsen for bandet. Contrazt er også kåret til Årets Danseband, Gullskoen 2012.

Deltok i Melodi Grand Prix i 2015 med låten Heaven. En kjærlighetssang skrevet av danskene Jan Lysdahl og Jacob Collin Launbjerg

Medlemmer[rediger | rediger kilde]

Nåværende[rediger | rediger kilde]

Tidligere[rediger | rediger kilde]

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Album[rediger | rediger kilde]