Cominor

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Cominorbuss under sightseeingoppdrag
Gammel buss med Tromsbuss-logo

Cominor er et busselskap som ble etablert i 2008 med hovedkontor i Finnsnes, Troms.

Virksomhet[rediger | rediger kilde]

Cominor består av de tidligere selskapene AS TIRB-rutene, Tromsbuss og Ofotens Bilruter (Fusjonert i 2008[1]). Selskapet hadde lenge ansvar for store deler av rutegående busstrafikk i det meste av Troms, samt rutene til Alta og Bodø.

I de senere år har selskapet mistet en del større anbud og vunnet noen mindre. Nevnelig tapte de langrutene Narvik-Tromsø-Alta samt lokalrutene i Nord-Troms til Torghatten Nord, skoleturene for Breivang til Bussring og deres største virksomhet, bybussene i Tromsø til svenskeide Nobina Norge.

I dag kjører selskapet fylkeskommunale rute på anbud i Narvik, Midt-troms og Andøya. De kjører også Flybussen i Tromsø, samt store mengder sightseeing for hurtigruten, cruiceskip og andre aktører.

Selskapet er et heleid datterselskap av AS TIRB, som videre har Hurtigruten Group som majoritetsaksjonær.

Selskapets omsetning i 2006 var 168 millioner kr. [ref?]

Ved anbudskonkurransene om busstrafikken i Nordland og Troms i perioden 2007-2011 mistet Cominor en betydelig del av det rutenettet som tilhørte de tre selskapene som i utgangspunktet dannet selskapet. Det gjelder de tradisjonelle langrutene Fauske-Narvik-Tromsø/Alta som gjennom mange tiår ble markedsført som NordNorge-Ekspressen. Sommeren 2011 tapte Cominor konkurransen om by- og lokalruter i Tromsø og omland. Dette er rutene til tidligere Tromsbuss og overtas fra 2012 av Nobina Norge.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Fusjonert i 2008 (brreg)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]