Hopp til innhold

CocoRosie

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
CocoRosie
OpphavUSA, USA (2003)
SjangerPsykedelisk folk
InstrumentGitar
Aktive år2003
PlateselskapTouch and Go Records
Nettstedhttp://cocorosiemusic.com/
Medlemmer
Sierra Casady

CocoRosie er en musikalsk gruppe som ble dannet i 2003 av søstrene Bianca «Coco» og Sierra «Rosie» Casady. Søstrene er født og oppvokst i USA men bandet ble grunnlagt mens de bodde i Frankrike. Musikken deres inneholder flere elementer fra både pop, blues, opera, elektronika og hiphop.

CocoRosie var opprinnelig en duo der Sierra står for syngingen, spiller gitar, piano og harpe, mens Bianca sang og manipulere ulike barneleker, elektroniske og slagverkinstrumenter, samt andre eksotiske lydmakere. Gruppen har vært meget aktiv til å turnerte og spiller på konserter både i Europa, USA og andre steder i verden. Fram til 2010 har de gitt ut fire store album: La maison de mon rêve (2004), Noah's Ark (2005), The Adventures of Ghosthorse and Stillborn (2007), og Grey Oceans (2010).

Sierra Casady ble født i Iowa og Bianca ble født på Hawaii. Når Sierra var cirka 5 år gammel og Bianca var 3 år gammel ble deres foreldre skilt. Jentene bodde for det meste sammen med sin mor, Christina Chalmers som var eksentrisk kunstner og sanger av indiansk og syrisk avstamning som vokste opp i Iowa. De flyttet til nye byer nesten hvert år og var blant annet bosatt på Hawaii, i California, New Mexico og i Arizona. Dette gjorde de fordi moren deres mente at jentene skulle lære mer om å gjøre kunst i den "virkelige verden" enn i skolen.

I 1998 da Sierra var nesten 18 år gammel flyttet hun til New York City. Og nesten 2 år senere flyttet hun til Paris for å forfølge en karriere som operasanger samtidig som hun studerte ved konservatoriet de Paris. I denne perioden mistet Sierra kontakten med søsteren Bianca som fremdeles bodde i New York City. Bianca studerte på denne tiden lingvistikk og sosiologi.

CocoRosie har komponert musikk for den franske filmen Frankie fra 2005 og for den tyske filmen Haus der Wünsche (internasjonalt kjent som Paperbird) fra 2007. Musikken deres er også blitt brukt til flere reklamefilmer.

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]