Clyde Barrow

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Clyde Barrow
Clyde Champion Barrow Mug Shot - Dallas 6048.jpg
FødtClyde Chestnut Barrow
24. mars 1909[1][2][3][4]Rediger på Wikidata
Ellis CountyRediger på Wikidata
Død23. mai 1934[1][2][3][4]Rediger på Wikidata (25 år)
Gibsland[5]Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse RanerRediger på Wikidata
Partner(e) Bonnie ParkerRediger på Wikidata
Søsken Buck BarrowRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata
Gravlagt Western Heights CemeteryRediger på Wikidata

Clyde «Champion» Chestnut Barrow (født 24. mars 1909 nær TelicoEllis County i Texas nær Telico (sør for Dallas), død 23. mai 1934) var kjent som Clyde i det kriminelle paret Bonnie & Clyde. Han var det femte av sju eller åtte barn, i en fattig jordbrukfamilie. Clyde ble første gang arrestert i slutten av 1926. Han stakk av da han ble konfrontert av politiet med at en leiebil ikke var levert tilbake innen avtalt tid.

Den andre arrestasjonen skjedde kort tid etterpå, da han sammen med sin bror Buck Barrow ble tatt med stjålne kalkuner. Det er mulig at Clydes innblanding i begge disse episodene var uten kriminell hensikt. Men i perioden 1927-29 gjorde han flere innbrudd i butikker, brøt opp kassaskap og begikk mindre ran og biltyverier. Han er mest kjent som bankraner, men han foretrakk mindre jobber som ran av matbutikker og bensinstasjoner som han gjorde betydelig flere av enn de 10-15 ran av banker som han og Barrow-gjengen antas å ha utført.

Ifølge John Neal Phillips var Clydes målsetning ikke å bli berømt og rik av å rane banker, men å revansjere seg mot fengselsystemet i Texas for de skadene han var blitt påført da han ble misbrukt mens han sonet der.[trenger referanse] Til tross for det inntrykket Warren Beatty skaper i sin tolkning av Clyde i spillefilmen fra 1967, følte Clyde i virkeligheten skyld for personene han tok livet av.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Autorités BnF, data.bnf.fr, besøkt 10. oktober 2015[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ a b Roglo, Roglo person ID p=clyde+chestnut;n=barrow, oppført som Clyde Chestnut Barrow[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ a b GeneaStar, GeneaStar person-ID barrowc[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ a b Find a Grave, Find a Grave 58, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  5. ^ «Bonnie and Clyde Ambush Museum», «they were slaughtered by a posse of angry sheriffs south of Gibsland, Louisiana»[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]