Bonnie Parker

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Bonnie Parker
Bonnie Parker BC10.jpg
Født 1. oktober 1910
Rowena
Død 23. mai 1934 (23 år)
Gibsland
Gravlagt Crown Hill Memorial Park
Samboer Clyde Barrow
Nasjonalitet USA

Bonnie Elizabeth Parker (født 1. oktober 1910 i Rowena i Texas, USA, død (drept) 23. mai 1934 i Bienville Parish i Louisiana) er kjent som Bonnie i det kriminelle paret Bonnie & Clyde.

Bonnie Parker var det andre av tre barn. Faren døde da hun var bare fire år, og moren måtte oppfostre familien i fattige kår. Bonnie var flink på skolen. Hun utmerket seg særlig i skriving og vant en konkurranse i «litterær kunst». Hun ble beskrevet som intelligent og sjarmerende med egne meninger og vilje.

Hun giftet seg femten år gammel med Roy Thornton, men ekteskapet ble kortvarig. I 1929 gikk de hver sin vei, men de tok aldri ut skilsmisse, og hun bar gifteringen til sin død.

Senere traff hun Clyde Barrow og ble med i hans kriminelle gjeng, som var ansvarlig for et stort antall ran og drap. Parker blir ofte framstilt som Barrows jevnbyrdige kriminelle, men hennes rolle var trolig begrenset til logistikkarbeid. 23. mai 1934 ble paret skutt og drept av politistyrker som lå i bakhold nær deres skjulested nær Bienville Parish, Louisiana. Det ble aldri ropt noen advarsel eller oppfordring til de ettersøkte om å overgi seg.

Parker er gravlagt i Crown Hill Memorial Park i Dallas.

Hun fortsatte heile livet å skrive, og hennes dikt «The Story of Bonnie and Clyde» er en personlig beretning om parets kriminelle løpebane.

Se også[rediger | rediger kilde]

Se artikkelen Bonnie & Clyde for flere detaljer.