Cloak & Dagger

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Cloak & Dagger
orig. Cloak & Dagger
Generell informasjon
Sjangeraction fiction, eventyrfiksjon, romantisk film, science fiction, superhelt-fiksjon, ungdomsfilm, superheltfilm, melodrama, science fiction
Prod.landUSA
Introduksjonsår2018
Sesonger2
Episoder20
Språkengelsk
Foran kamera
Medvirkende
Olivia Holt, Aubrey Joseph, Andrea Roth, Gloria Reuben, Emma Lahana, Jaime Zevallos, J. D. Evermore
Bak kamera
SkapereJoe Pokaski
ManusJenny Klein
Basert påCloak and Dagger
KomponistMark Isham
Prod.selskapTouchstone Television, Freeform, Marvel Television
Sending
Periode7. jun. 2018 
TV-kanalFreeform
Eksterne lenker
IMDbRedigér på wikidata
Hovedrolleinnehaverne Olivia Holt og Aubrey Joseph

Marvel's Cloak & Dagger er en amerikansk kabelfjernsynsserie skapt for Freeform av Joe Pokaski, basert på Marvel-tegneserien av samme navn. Serien er satt i Marvels filmatiske univers, og deler kontinuitet med spillefilmene og andre fjernsynsserier. Serien produseres av ABC Signature Studios og Marvel Television, med Pokaski som showrunner.

Tittelrollene i serien er besatt av Aubrey Joseph og Olivia Holt, som henholdsvis Tyrone Johnson (Cloak) og Tandy Bowen (Dagger), to tenåringer som får superkrefter og innleder et romantisk forhold.

En fjernsynsserie med Cloak & Dagger ble planlagt for ABC Family i juli 2011. I april 2016 ble serien bestilt for Freeform, det nye navnet på ABC Family, og i løpet av august var Pokaski blitt med i serien som showrunner og executive producer. Joseph og Holt ble castet[klargjør] i januar 2017, med Andrea Roth, Gloria Reuben, Miles Mussenden, Carl Lundstedt, James Saito, og J.D. Evermore i andre roller. Filming av serien startet i februar 2017 i New Orleans.

Serien, som består av 10 episoder, hadde premiere i 2018.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]