Claudio Sorrentino

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Claudio Sorrentino
Født18. juli 1945Rediger på Wikidata
Roma
Død16. feb. 2021[1]Rediger på Wikidata (75 år)
Roma
BeskjeftigelseDubber, teaterskuespiller, dubberegissør, radiovert, TV-programleder, TV-forfatter Rediger på Wikidata
SøskenLiliana Sorrentino
NasjonalitetItalia

Claudio Sorrentino (født 18. juli 1945 i Roma i Italia, død 16. februar 2021) var en italiensk skuespiller og stemmeskuespiller.[2]

Liv og virke[rediger | rediger kilde]

Han var andre barn Arduino og Anna Sorrentino, og begynte som femåring som skuespiller på Grand Hotel di Roma og sang sangen «O mese de Rose», komponert av Roberto Murolo. Etter hans opptreden bad Lilly D'Eramo (Nanni Eramos huatru) Claudios mor om å ta ham og søstrene hans til en spesialisert skole. I en alder av seks tolket han «Zi Dima» i Luigi Pirandellos opera Giara, og «Medoro» i E. De Filippos Sic Sic. Han opptrådte på flere teatre i Roma.

Sorrentino opptrådte senere i operaen La vita con il padre e la madre med Paolo Stoppa, Lino Morelli og Corrado Pani. I løpet av den tiden startet Sorrentino sin karriere som stemmeskuespiller, og dekket en rolle i filmen L'ultima Carovana.[3]

Som dubbingskuespiller var Sorrentino den offisielle italienske stemmen til John Travolta og Mel Gibson.[4] Andre skuespillere han var italiensk stemme var blant andre Bruce Willis, Sylvester Stallone, Willem Dafoe, Ryan O'Neal, Ron Howard, Jeff Bridges og Mickey Rourke. I sine animerte roller ga han stemme til Dodger i den italienske dubben til Oliver & Company.

I en alder av 23 giftet Claudio seg med Manuela Artari, som han var gift med til han døde. Han hadde også tre søstre, blant dem stemmeskuespillerinnen Liliana Sorrentino.

Sorrentino døde 16. februar 2021, 75 år gammel, etter å ha pådratt seg covid-19 under pandemien i Italia.[5]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]