Christianssands Seilforening

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Christianssands Seilforening
CSF
LederRagnar Nielsen
Idrettsgren(er)Seiling
HjemmebaneSeilloftet og Kjeltringholmen
ForbundVest-Agder Seilkrets
Overordnet forb.Norges Seilforbund
LandNorge

Christianssands Seilforening (CSF) er en seilforening i Kristiansand. Foreningen ble stiftet 16. juli 1881 og er fortsatt meget aktiv. Foreningen er tilknyttet Vest-Agder Seilkrets i Norges Seilforbund.

Foreningens hovedanlegg er Seilloftet i gjestehavna i Kristiansand. Foreningen har også en stor brygge og egen hytte/startbu på Kjeltringholmen i Kristiansandsfjorden, til fri benyttelse for foreningens medlemmer. Foreningen arrangerer kurs og regattaer for alle aldre. CSF holder også nybegynnerkurs for folk i alle aldre.

Foreningens seilere konkurrerer i flere forskjellige båtklasser, men er mest aktive i joller og havseilere. Jollegruppa for klassen Optimist er den største, og er delt inn i tre forskjellige klasser der man seiler ut ifra sitt nivå. Foreningen har flere ganger i perioden 2015–2020 fått besteplasseringer i Optimist-klassen på Sørlandet, med Nicolai Østeby som sørlandsmester i 2015, 2016 og 2017, Helle Øren-Svensen på 2. plass i 2015 og 2016, og Bendik Stening på 2. plass i 2017 (A-klassen).

Aktive seilere i nasjonale og internasjonale regattaer[rediger | rediger kilde]

Navn Født Klasse Prestasjoner
Geir Odmar Heldal Musto Skiff
Erik Børresen 1973 Musto Skiff
Nicolai Østeby 2003 Optimist A Klubbmester, Sørlandsmester, Landslaget
Helle Øren-Svensen 2003 Optimist A Andreplass i Klubb og Sørlandsmesterskap, Landslaget

[trenger referanse]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]