Christiania Bryghus

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Utsalgsstedet «The Lab» med logoen til Christiania Bryghus.

Christiania Bryghus er et dansk mikrobryggeri eller nanobryggeri etablert i 2017 i fristaden Christiania i København.[1][2][3][4]

Arbeidet med å etablere Christiania Bryghus begynte i 2017, og bryggeriet startet som et kontraktbryggeri. Christiania Bryghus brygger per 2021 to flaskeøl, «Christiania Pilsner» og «Bombay IPA», som selges eksklusivt hos forhandlerne på Christiania og på selve bryggeriet, og også i noen få spesialbutikker, butikker og kafeer i København.[5] Bombay IPA var en av ølsortene som ble testet i Nattlagets julekalender på TV 2 Danmark i desember 2019, hvor den endte opp med å "vinne". Christiania Bryghus produserer øl med hamp, også kjent som cannabis.[6] Alle øl på Christiania Bryghus inneholder 0,2 - 0,5 % THC, som er innenfor grensen av hva som er tillatt i drikkevarer og i matvarer i Danmark. Grensene fastsettes av det danske veterinær- og næringsmiddelverket i henhold regelverket fastsatt av den danske lovgivende myndighet.

[rediger | rediger kilde]

Bryggeriets logo inneholder et cannabisblad og navnetrekket «Christiania Bryghus» i gult omgitt av en gul sirkel på rød bunn.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Christiania Bryghus – Bryghus på Christiania i København». christianiabryghus.dk. Besøkt 22. oktober 2021. 
  2. ^ «Historien om Christiania Bryghus». christianiabryghus.dk. Besøkt 22. oktober 2021. 
  3. ^ «Q&A 2021: Christiania Bryghus» (dansk). Stovt. Besøkt 4. desember 2021. 
  4. ^ «Christiania Bryghus». Untappd (engelsk). Besøkt 4. desember 2021. 
  5. ^ «Christiania Bryghus Øl». christianiabryghus.dk. Besøkt 4. desember 2021. 
  6. ^ «Øl med hamp». christianiabryghus.dk. Besøkt 22. oktober 2021.