Christer Torjussen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Christer Torjussen
Christer.jpg
Født17. februar 1970Rediger på Wikidata (51 år)
UtdannelseWesterdals Reklameskole
Beskjeftigelse KomikerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Utmerkelser Stå opp-prisen (2003)Rediger på Wikidata

Christer Torjussen (født 17. februar 1970) er norsk tekstforfatter og stand up-komiker.

Han er utdannet tekstforfatter ved Westerdals. Torjussen mottok Komiprisen 2007 i klassen beste stand-up artist, Stå opp-prisen i 2004, ble Årets skjemtegauk 2005 og Stå opp-mester under Standupfestivalen 2012.

Siden debuten i 1999 har Torjussen opptrådt jevnlig på Latter i Oslo og på andre humorscener i Norge. Han er også lærer/veileder og kurs- og foredragsholder i tekstskriving/stand up, tilknyttet bookingbyrået Stand Up Norge og har tidligere hatt styreverv i Reis deg komikerklubb. Han har vært programleder for Fear FactorTV3 og var deltager i andre sesong av Skal vi danseTV 2. Høsten 2009 satte han opp sitt første soloshow, Christer Torjussen kommer til poenget, etterfulgt av forestillingen Drittpappa i 2016 og Idiot i 2018. Han har også deltatt på flere oppsetninger og turnéer som Sommerlatter, Latter on Tour, Julelatter og Latter Live på Turné 2017 og 2020.

Torjussen har også hatt roller i TV-produksjoner på NRK som Barnas supershow, Barnas superjul, Super-G, Dunder og Sangfoni [1]. Han har erfaring som bidragsyter, redaksjonsmedlem og tekstforfatter i blant annet En L.U.N. aften med Golden og Antonsen og Kos & Kaos[2] med Klaus Sonstad. Før han debuterte som standupkomiker var han produsent og nyhetsoppleser i Radio 1 Oslo.

I 2020 startet han konseptet Tid for bok, hjemmesnekrede videoer som ble lagt ut på YouTube og gikk viralt under koronautbruddet i Norge. Han har gitt ut to bøker, Lekestue på Vega Forlag og Finn 200 Feil på Pantagruel Forlag. I tillegg til karrieren som komiker er han styremedlem og aktiv i Nøtterøy Amatørteater.

Utgaver[rediger | rediger kilde]

  • Live på Latter (DVD)
  • Finn 200 Feil (Bok/Pantagruel Forlag)
  • Lekestue (Bok/Vega Forlag)

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «NRK Super - Sangfoni» (norsk). Besøkt 11. oktober 2020. 
  2. ^ NRK (4. januar 2007). «Ny serie: Kos og kaos». NRK. Besøkt 11. oktober 2020. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]