Chris Lawler

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Chris Lawler
ChrisLawler-Oslo-12oct2007.jpg
Chris Lawler i 2007
Født20. oktober 1943 (74 år)
Liverpool
Beskjeftigelse Fotballspiller
Nasjonalitet Storbritannia

Chris Lawler (født 20. oktober 1943 i Liverpool i England) er en tidligere fotballspiller. Mest kjent er han for tiden i Liverpool FC. Han var svært delaktig i Liverpools suksess på 60-tallet og 70-tallet.

Karriere som spiller[rediger | rediger kilde]

Lawler som var høyreback kom til Liverpool som 17-åring i 1960 og gjorde sin debut på førstelaget som 19-åring 20. mars 1963 mot West Bromwich i en kamp som endte 2-2.

Han spilte gradvis flere og flere kamper, og var med på laget som vant FA-Cupen 2-1 etter ekstraomganger mot Leeds i 1965. Dette var forøvrig Liverpools første triumf i denne turneringen.

Etter dette var han et klart førstevalg for manager Bill Shankly, og mistet kun TRE kamper de neste 7 sesongene. Under denne perioden vant han blant annet 1. Divisjon i 1965/1966 sesongen. Han var også blant de få som overlevde den enorme utskiftningen som Shankly hadde på begynnelsen i 1970, da det ble klart at en del av spillerne ikke lenger holdt mål. Det var kun Emlyn Hughes, Ian Callaghan og Tommy Smith i tillegg til Lawler som "overlevde" utskiftningene.

Lawler spilte i tapet mot Arsenal i FA-Cupfinalen i 1971, men var med å vinne både ligaen og UEFA Cupen i 1972/1973 sesongen.

På denne tiden fikk han også sine 4 landskamper for England. Han scorte i debuten sin mot Malta.

Lawler hadde vært skadet og satt kun på benken da Liverpool vant hele 3-0 i FA-Cupfinalen i 1974 mot Newcastle, men dette var nok til å vinne ham enda en medalje i denne turneringen.

Da Shankly ga seg i Liverpool sommeren 1974 var i praksis karrieren hans som Liverpool spiller over. Liverpools nye manager Bob Paisley kjøpte en ny høyreback i Phil Neal på slutten av året, og etter dette fikk Lawler kun sporadiske opptredener for Liverpool.

Han gjorde sin siste kamp for Liverpool i 1975/1976 sesongen etter å ha spilt 549 kamper og scoret 61 mål for klubben. Han forlot Liverpool og signerte for Portsmouth, hvor han spilte under tidligere lagkamerat Ian St. John. Her ble han til 1978. Han forlot Portsmouth til fordel for Stockport. Her ble han helt til han ga seg som aktiv spiller.

Medaljer for Liverpool England[rediger | rediger kilde]

Diverse[rediger | rediger kilde]

Lawler har holdt en lav profil etter han la opp, men han har ved noen anledninger bistått Liverpool som speider. Han har også jobbet som trener for barn og unge i Liverpool.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]