Chickenfoot

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Chickenfoot
ChickenFoot BosPop 2009.jpg
Konsert i Nederland i 2009
OpphavUSA USA
Periode2008 - idag
SjangerHardrock
Aktive år2008
PlateselskapRedline Entertainment
Nettstedhttp://www.chickenfoot.us/
Medlemmer
Sammy Hagar - vokal
Joe Satriani - gitar
Michael Anthony - bassgitar
Chad Smith - slagverk

Chickenfoot er en amerikansk hardrock-supergruppe etablert i 2008.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Bandet er satt sammen av de tidligere Van Halen medlemmene Sammy Hagar (vokal) og Michael Anthony (bassgitar), gitarlegende Joe Satriani (gitar) og Red Hot Chili Peppers trommeslager Chad Smith.

Chickenfoot startet ved at Hagar, Anthony og Smith jammet på Hagars klubb Cabo Wabo i Mexico. Folk begynte å spørre om de skulle på turne, gi ut plate osv, og hagar sa til de andre at hvis de skulle gjøre dette ordentlig så måtte de få tak i en gitarist. Hagar foreslo da å snakke med Satriani, da han mener at han er den beste gitaristen i verden.[1] Bandets debut var i februar 2008 på en Hagar konsert i Las Vegas. Mens Satriani hadde pauser på sin turne, møttes bandet hjemme hos Hagar for å lage en demo, og tilslutt spille inn ett musikkalbum i studioet Skywalker Sound. Bandet ga ut det selvtitulerte debutalbum Chickenfoot 5. juni 2009, og startet kort tid etter på turne i USA og Europa.

I oktober 2009 begynte Smith med innspilling av nytt album med Red Hot Chili Peppers, noe som satt bandet i pausemodus. Smith har uttalt at han Chickenfoot vil fortsette med ham, da de er et band og har det så moro, og at det er er ingen grunn til å ikke fortsette.[2]

Medlemmer[rediger | rediger kilde]

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Album
Singler

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]