Cheetoh

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Cheetoh
gepardkatt
Opprinnelse:USA USA
Karakter:Livlig, aktiv, nysgjerrig og tilgiven
Livsløp:15-18 år
Vekt:5-10 kg
Anerkjennelser
FIFe:Sjekk!
WCF:Sjekk!
CFA:Sjekk!
TICA:eksperimentell rase
Andre katteraser
Liste over katteraser

Cheetoh (XCT) er en moderne (ny) katterase som er skapt gjennom krysning av spesielt utvalgte bengalkatter og ocikatter. Rasen mangler fortsatt internasjonalt anerkjennelse hos de store stambokregistrene, men per 15. juni 2011 er den tatt opp som en såkalt eksperimentell rase av TICA.

Opprinnelse[rediger | rediger kilde]

Cheetoh er per definisjon en hybridkatt, i det denne katterasen har blodslinjer fra en ekte villkatt (leopardkatt).

Målet med den nye rasen var å skape en katterase med et vilt utseende, som er snill, intelligent og betydelig større enn andre katteraser med rosett- eller tabbymønstret kort, glatt pels. Det var Carol Drymon (Wind Haven Exotics) som i 2001 tok initiativ til å skape rasen, og det første kullet ble født hos henne i 2003.

Beskrivelse[rediger | rediger kilde]

Cheetoh ligner både bengalkatt og ocicat, men den er større. Dette er en langstrakt, langlemmet, muskuløs og smidig katt med et smygende gangelag, som minner mye om villkattenes. Hannkatter blir typisk omkring 6,5-10 kg tunge, mens hunnkattene sjelden blir mer enn 6,5-7 kg tunge. Pelsen er tett, kort og glatt og finnes i seks fargevarianter.

Denne katterasen hevdes i større grad å trives med vann, herunder at den ofte liker å bade. Det hevdes også at den skal være dressurvennlig i større grad enn katter flest.