Charlotte Munck

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Charlotte Munck
Født2. desember 1969 (50 år)
Aarhus
Beskjeftigelse Skuespiller
Nasjonalitet Danmark
IMDbIMDbRedigér på wikidata

Charlotte Munck (født 2. desember 1969 i Århus) er en dansk skuespiller.

Hun er født i Århus og oppvokst i ØrstedDjursland. Her ca. 24 kilometer fra Randers bodde familien, fra hun var fem, til hun som 18-årig flyttet til København. Hun har tre søsken som alle er musikere. Den eldste søsteren er sangerinne i bandet Armstrong, mens hennes bror spiller jazztrompet og er utdannet ved Rytmisk Konservatorium. Charlotte Muncks yngste søster er sangerinne i duoen Munck/Johnson.

Charlotte Munck er utdannet ved Skuespillerskolen ved Odense Teater i 1998, og hun har siden hatt mange roller på både film, teater og TV. Blant filmtitlene er skrekkfilmen Kat, Susanne Biers Den eneste ene, Kongekabale, Solopgang og Hella Joofs komedie En kort en lang, som ga Charlotte Munck en nominering til såvel en Robert som en Bodil for beste kvinnelige hovedrolle. På teaterscener som f.eks. Betty Nansen Teatret, Det Kongelige Teater, Mammutteatret, Gladsaxe Teater, Husets Teater og Østre Gasværk Teater har hun medvirket i tallrike stykker herunder Den Vægelsindede, Festen, Ivanhoe, Cabaret, Misantropen og Simon og Thor. Hun mottok Clara Pontoppidans Hæderslegat i 2005. Charlotte Munck har utover dette spilt i flere kortfilmer, og på TV har hun hatt roller i bl.a. Taxa, Rejseholdet og Ørnen, likesom hun har spilt en del radioteater. Charlotte Munck er også sangerinne og har i den forbindelse bl.a. opptrådt på Copenhagen Jazz Festival.

Mest kjent er Charlotte Munck dog nok for rollen som Anna Pihl i TV 2-serien med samme navn.

Som noe nytt har Charlotte Munck begynt å synge offentlig, og hun er med i bandet MunckBjørnKodal sammen med Claus Bjørn og Janus Kodal. Bandet ga i september 2007 ut albumet Instruktioner til Gud.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


skuespillerstubbDenne biografien om en skuespiller er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.