Hopp til innhold

Censier – Daubenton (Paris Metro)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Censier - Daubenton
LandFrankrikes flagg Frankrike
Oppkalt etterrue Censier, rue Daubenton
Åpnet15. februar 1930
Tjenester
Linje(r)linje 7
Sone(r)1
Kart
Censier – Daubenton
48°50′27″N 2°21′06″Ø

Censier – Daubenton er en metrostasjon i Paris' 5. arrondissement. Stasjonen betjener idag metrolinje 7, og den ble åpnet 15. februar 1930 da metrolinje 10 som den opprinnelig var en del av ble forlenget til Place d'Italie. Et år senere ble stasjonen lagt til linje 7.

Frem til 1965 var stasjonen kjent under navnet Censier-Daubenton aux cuirs (Censier – Daubenton lærmarked). Navnet henviste til lærmarkedet som lå langs bredden av elven Bièvre.

Metrostasjonens navn er en kombinasjon av det lokale stedsnavnet, Censier, og en oppkalling etter Louis-Jean-Marie Daubenton. Daubenton var en naturhistoriker som samarbeidet med Buffon om hans Histoire Naturelle (Naturhistorie). Han var dessuten den første direktøren for Muséum national d'Histoire naturelle, det naturhistoriske museet som ligger like ved stasjonen.

Nær stasjonen ligger videre den gotiske kirken Église Saint-Médard, Institut national agronomique Paris-Grignon som er en ingeniørsutdannelse innen agronomi og Université Paris 3 - Sorbonne Nouvelle med studieretninger innen blant annet humaniora og språk.

Knutepunkt med andre transportmidler[rediger | rediger kilde]

  • Buss: Linje 47.
  • Noctilien, STIF, RATP og Transiliens Parisiske nattbussnett: N15, N22.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Perrong på stasjonen
Autoritetsdata