Case 39

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Case 39
Generell informasjon
UtgivelsesårUSA 1. oktober 2010
Prod.landUSA USA
Lengde109 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegiChristian Alvart
ProdusentSteve Golin
Kevin Misher
ManusforfatterRay Wright
MusikkMichl Britsch
Foran kamera
MedvirkendeRenée Zellweger
Jodelle Ferland
Ian McShane
Bradley Cooper
Annen informasjon
Budsjett$26 million
Prod.selskapParamount Vantage
Paramount Pictures
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Case 39 er en amerikansk skrekkfilm fra 2009, regissert av Christian Alvart. På rollelisten står blant annet Renée Zellweger, Jodelle Ferland, Bradley Cooper og Ian McShane. Filmen ble spilt inn i Vancouver, Canada, og ble sluppet på kino i Storbritannia og flere andre europeiske land den 13. august 2009. I USA kom ikke filmen ut på kino, før i oktober 2010.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Emily Jenkins (Renée Zellweger) er en sosialarbeider fra Oregon, som får i oppgave å undersøke familien til den 10 år gamle Lillith Sullivan (Jodelle Ferland). Emily mistenker at foreldrene har mishandlet Lillith, og denne antagelsen blir bekreftet når Lilliths foreldre prøver å drepe datteren sin. Emily redder Lillith sammen med detektiv Mike Barron (Ian McShane). Lillith blir først sendt til et barnehjem, men hun ber om å få bo hos Emily i stedet. Det blir bestemt at Emily skal ta vare på Lillith frem til en egnet fosterfamilie kan ta over. I mellomtiden blir Lilliths foreldre, Edward og Margaret sendt til en institusjon for psykisk syke mennesker.

Kort tid senere, begynner flere merkelige ting å skje. To uker senere myrder en ung gutt som heter Diego (Alexander Conti), plutselig begge foreldrene sine. Emily hadde vært i kontakt med denne familien kort tid før dette, og Mike Barron informerer Emily om at noen ringte til Diego fra hennes hus kvelden før drapene fant sted. Emily blir derfor mistenkt for å på en eller annen måte være involvert i drapene. Samtidig skal Lillith gjennomgå en psykiatrisk evaluering fra Emilys beste venn, Douglas J. Ames (Bradley Cooper). Samme kveld får Douglas en merkelig telefonsamtale, og etterpå får han fullstendig panikk når en sverm av insekter tilsynelatende kommer ut av kroppen hans. I frykt og panikk begår han selvmord i sitt eget hjem.

Emily begynner etterhvert å bli redd for Lillith og hva hun kan finne på, så hun reiser til institusjonen hvor Lilliths foreldre befinner seg. De forteller henne at Lillith faktisk er en ondskapsfull demon, og at de prøvde å drepe henne i et forsøk på å redde seg selv. Etter at Emily forlater institusjonen, hallusinerer Lilliths mor at hun står i brann, og faren hennes blir knivstukket etter å ha angrepet en annen innsatt som han mente hadde stemmen til Lillith. Detektiv Barron får også en merkelig telefonsamtale fra Lillith, og han reiser til Emily. Men han skyter seg uforvarende i hodet med en hagle og dør av skadene, når Lilith får ham til å hallusinere at han blir angrepet av villhunder.

Emily innser at flere av hennes nærmeste kolleger og venner har blitt drept, og hun er livredd for at hun kommer til å være nestemann. Så hun gir Lillith en kopp te med sove-tabletter. Når Lillith sover, setter Emily fyr på huset sitt i håp om å bli kvitt Lillith. Men jenta unnslipper tilsynelatende uskadd. Fra nå av kan seerne lure på om Lilith virkelig er til stede, eller om Emily hallusinerer at hun er der. En politibil eskorter Emily (og Lillith) til et trygt sted. Emily følger etter politibilen i sin egen bil, når hun plutselig tar en annen vei. Lillith bruker sine demoniske evner, og får Emily til å gjenoppleve minner fra barndommen da moren hennes kjørte alt for fort i en storm. Emily kjemper seg gjennom minnet, og forteller seg selv at det ikke er ekte.

Hallusinasjonen forsvinner, og Lillith blir skremt av at Emily faktisk er i stand til å kjempe gjennom hennes illusjoner. Emily kjører bilen sin gjennom en havn og utfor en brygge. Ettersom bilen synker, klarer Emily å låse Lillith (nå i sin demoniske sanne form) i bagasjerommet. Emily prøver deretter å svømme til overflaten. Men demonen griper Emily i foten for å stanse henne fra svømme vekk. Emily klarer til slutt å komme seg fri, og en fanget Lillith synker til bunns inni bilen. Emily klatrer opp på kaien, overlever og er endelig fri fra demonen.

Alternativ slutt[rediger | rediger kilde]

Det finnes en alternativ slutt på filmen hvor Emily kjører gjennom havnen og ut i vannet. Bilen synker helt ned til bunnen, og fylles med vann. Plutselig svømmer en mann ned til bilen, får ut Lillith og tar henne med til overflaten. Emily - som fremdeles sitter fast i bilen - prøver febrilsk å komme seg ut. Plutselig dukker mannen opp igjen, og får henne ut av bilen. I den siste scenen, sitter Emily i håndjern hos politiet som mistenker henne for drapsforsøket på Lillith. Emily prøver å få advokaten sin til å fortelle hvor Lillith er. Samtidig kommer Lillith hjem til sin nye fosterfamilie. Hun snur seg og vinker sadistisk til kameraet, rett før skjermen kutter til svart.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]