Carrie Bradshaw

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Carrie Bradshaw Preston er en oppdiktet person skapt av Candace Bushnell i TV-seriene Sex og singelliv og i The Carrie Diaries. I 2004 ble Carrie Bradshaw nummer 11 på Bravos liste over 100 greatest TV characters.[1] I 2009 kalte The Guardian Bradshaw «et ikon av tiåret».[2]

Carrie Bradshaw i Sex og singelliv[rediger | rediger kilde]

Bradshaw bor på Manhattan i New York City og skriver en fast spalte samt jobber som frilansskribent. Hun er kjent som en fashonista, for å kjøpe dyre Manolo Blahnik-sko og for å drikke cosmopolitans. Gjennom hele TV-serien har Carrie et av-og-på-forhold med Mr. Big, som hun tilslutt gifter seg med. Hun har også et lengre forhold til, og forlover seg med Aidan Shaw, men hun bryter forlovelsen. Carrie tilbringer mye tid sammen bestevennene Samantha Jones, Miranda Hobbes og Charlotte York. Sarah J. Parker som spiller Carrie, mottok en Emmy-pris, Screen Actors Guild Award og en Golden Globe for sin prestasjon.

Carrie Bradshaw i The Carrie Diaries[rediger | rediger kilde]

Den unge Carrie, spilt av Anna Sophia Robb, bor i 1984 hjemme med far og lillesøster Dorrit. Hennes bestevenner er nerdete Mouse, selvsikre Maggie og homofile Walt. Sesong 1 foregår mens Carrie går på high school og følger hennes hverdag på skolen, hjemme og som lærling i New York. I sesong 2 møter vi unge Samantha Jones og Stanford Blatch.

Referanser[rediger | rediger kilde]