Carolee Schneemann

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Carolee Schneemann (Født 12. oktober 1939 i Fox Chase, Pennsylvania) er en amerikansk kunstner, kjent for sine diskurser om kroppen, seksualitet og kjønn.

Hun studerte til en bachelorgrad fra Bard College og senere fikk hun en M.F.A. fra Universitetet i Illinois. Hennes arbeider er i hovedsak preget av forskning på visuelle tradisjoner, tabuer, og kroppen til det enkelte mennesket i forhold til sosiale organer. Hennes arbeider har blitt vist på Los Angeles Museum of Contemporary Art, New York Museum of Modern Art, og i London National Film Theatre.

Schneemann har undervist ved flere amerikanske universiteter, blant annet California Institute of the Arts, School of the Art Institute of Chicago, Hunter College og Rutgers University, hvor hun var den første kvinnelige kunst-professoren som ble ansatt. I tillegg har hun publisert flere verk som Cézanne. Mye av Schneemann`s arbeider er performancebasert og hun har produsert flere fotografier, dokumentasjon, videoer, skisser, og kunstnerens egne notater. Det var ikke før inne på 1990-tallet da Schneemann`s arbeider begynte å bli anerkjent på nasjonalt nivå som viktige verker av feministisk kunst. Den første prominente utstilling av hennes arbeider ble utstilt i 1996.