Carlos Galvão de Melo

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Carlos Galvão de Melo
Født4. august 1921Rediger på Wikidata
Figueira da FozRediger på Wikidata
Død20. mars 2008[1]Rediger på Wikidata (86 år)
AlcabidecheRediger på Wikidata
Gravlagt MangualdeRediger på Wikidata
Utdannet ved Universitetet i LisboaRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Politiker, skribent, militærRediger på Wikidata
Parti Centro Democrático e Social – Partido PopularRediger på Wikidata
Nasjonalitet PortugalRediger på Wikidata
Utmerkelser Stort fortjenstkors med stjerne av Forbundsrepublikken Tysklands fortjenstorden, offiser av Avizordenen[2], ridder av Avizordenen[2]Rediger på Wikidata

Carlos Galvão de Melo (født 4. august 1921 i Buarcos, Figueira da Foz, død 20. mars 2008 i Alcabideche, Estoril) var en portugisisk militær offiser fra Força Aérea Portuguesa (det portugisiske luftforsvaret).

Galvão de Melo var den eldste av ni barn. Han var et av medlemmene av det portugisiske Junta de Salvação Nacional som etter nellikrevolusjonen den 25. april 1974 styrtet det diktatoriske Estado Novo-regimet og som var med på å etablerte demokrati i Portugal etter nesten femti år med militær-diktatur.

Han ble snart kjent som en av de mest konservative og reaksjonære medlemmende av juntaen. I 1980 stilte han som presidentkandidat, men han fikk en svært liten mengde stemmer.

I 1990-årene valgte han å trekke seg fra politikken på grunn av diverse kontroverser på grunn av hans støtte til den indonesiske annekteringen av Øst-Timor. Han giftet seg to ganger og fra sitt første ekteskap hadde han seks barn.


Referanser[rediger | rediger kilde]