Carlos Galvão de Melo

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Carlos Galvão de Melo
Født4. august 1921
Figueira da Foz
Død20. mars 2008[1] (86 år)
Alcabideche
Gravlagt Mangualde
Utdannet ved Universitetet i Lisboa
Beskjeftigelse Politiker, forfatter, militær
Parti Centro Democrático e Social – Partido Popular
Nasjonalitet Portugal
Utmerkelser Großes Verdienstkreuz mit Stern des Verdienstordens der Bundesrepublik Deutschland, offiser av Avizordenen[2], ridder av Avizordenen[2]

Carlos Galvão de Melo (født 4. august 1921 i Buarcos, Figueira da Foz, død 20. mars 2008 i Alcabideche, Estoril) var en portugisisk militær offiser fra Força Aérea Portuguesa (det portugisiske luftforsvaret).

Galvão de Melo var den eldste av ni barn. Han var et av medlemmene av det portugisiske Junta de Salvação Nacional som etter nellikrevolusjonen den 25. april 1974 styrtet det diktatoriske Estado Novo-regimet og som var med på å etablerte demokrati i Portugal etter nesten femti år med militær-diktatur.

Han ble snart kjent som en av de mest konservative og reaksjonære medlemmende av juntaen. I 1980 stilte han som presidentkandidat, men han fikk en svært liten mengde stemmer.

I 1990-årene valgte han å trekke seg fra politikken på grunn av diverse kontroverser på grunn av hans støtte til den indonesiske annekteringen av Øst-Timor. Han giftet seg to ganger og fra sitt første ekteskap hadde han seks barn.


Referanser[rediger | rediger kilde]