Carl Lydholm

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Carl Lydholm
Født14. nov. 1945Rediger på Wikidata (78 år)
BeskjeftigelseTeolog Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Carl August Severin Lydholm (født 14. november 1945) er en dansk frelsesarméoffiser. Han ble født som den yngste av fem søsken. Foreldrene er frelsesarmemajorene Viggo og Carla Lydholm. Han begynte frelsesarmeoffisersskolen i London i 1965, kom til Danmark som frelsesarmeløytnant i 1967 og ble beordret som korpsleder i RønneBornholm. I november 1967 giftet han seg med frelsesarmeløytnant Gudrun Arskog

De hadde korpsordrer i Danmark og England fram til 1988. Da ble han divisjonssjef for Østre div. i Danmark. I 1991 fikk han ordren som finanssekretær, og etter noen år fikk han også ansvar for eiendomsavdelingen. I 1997 ble han generalsekretær for Russland/SUS command og i 1999 territorieleder i Finland og Estland territorium.

Lydholm har vært sterkt engasjert i det økumeniske liv i Danmark som medlem av Økumenisk Fællesråds forretningsutvalg og senere som nestformann. Han har også sittet som medlem i Nordisk Økumenisk Råd i forskjellige perioder.

Sammen med sin kone ble han 11. juli 2005 beordret som landsledere – kommandører – i Frelsesarmeens territorium Norge, Island og Færøyene. I 2011 ble de pensjonert fra aktiv tjeneste, og flyttet tilbake til sitt hjemland Danmark.

I november 2005 ble Carl Lydholm kritisert i norsk presse på grunn av at en praktiserende homofil frelsesarmeeoffiser mistet retten til å være offiser og ble omplassert til en sivil stilling på Frelsesarmeens hovedkvarter, i henhold til den internasjonale Frelsesarmeens retningslinjer. Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring oppfordret til boikott av Frelsesarmeens julegryte, men boikotten fikk ikke spesielt godt gehør i den norske befolkningen.

I januar 2006 ble Carl Lydholm som en av fem nominert som ny general, verdensleder, men det var Shaw Clifton som ble valgt.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]