Gudrun Lydholm

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Gudrun Lydholm (f. Arskog) er en dansk offiser i Frelsesarmeen med kommandørs rang.

Gudrun Lydholm har teologisk embedseksamen fra Københavns Universitet. Hun er utdannet offiser i Frelsesarmeen ved William Booth memorial college i London (1965–1966)

25 november 1967 ble hun gift med Carl Lydholm. Sammen hadde de flere korpsordrer i Danmark og England fram til 1988. Da ble Carl Lydholm divisjonssjef for Østre div. i Danmark. I 1991 fikk han ordren som finanssekretær, og etter noen år fikk han også ansvar for eiendomsavdelingen. I 1997 ble han generalsekretær for Russland/SUS command og i 1999 territorieleder i Finland og Estland territorium. Ekteparet Lydholm var ledere for Frelsesarmeens arbeid i Norge, Island og Færøyene fra 2005 til 2011, da de ble pensjonert. Som pensjonist, er Gudrun Lydholm doktorgradskandidat ved Det teologiske fakultet ved Universitetet i Oslo. Avhandlingen hennes handler om kirketanken i Frelsesarmeen.

Hun var medlem av Frelsesarmeens International Doctrine Council fra 1992-2004. Hun har vært engasjert i det økumeniske liv i Danmark gjennom medlemskap i studiekomiteen, internasjonalt utvalg i Økumenisk Fællesråd og Det Danske Bibelselskab.