Candyking

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Candyking
Dette er de nyeste hyllene til Candyking som er å finne i mange butikker nå.

Candyking, av selskapet skrevet CandyKing, (tidligere Karamellkungen og Karamellgrossisten), er et svensk varemerke som selger sukkertøy og siden 2017 eies av Cloetta.[1]

Selskapet er den største smågodtleverandøren i Norge.[2][tredjepartskilde trengs]

Historie[rediger | rediger kilde]

Selskapet ble grunnlagt i 1984 under navnet Karamellgrossisten Sverige AB.[3].

I 1995 skiftet foretaket navn til Karamellkungen AB.[4]Fra 1997 til 2007 var Candyking/Karamellkungen en del av Fazer. I 2008 ble Candyking kjøpt av Ac­cent Equity, et in­ves­te­rings­fond ret­tet mot in­ves­te­rin­ger.

Candyking i Norge[rediger | rediger kilde]

Candyking Nor­ge ble star­tet i 1998, med kon­to­rer og la­ger lo­ka­li­sert i Fred­rik­stad. De før­s­te butikkene i Norge som fikk avtale med Candyking var Ica med sine Maxi-bu­tik­ker. I 1999 ble hele Ica kun­de. I ja­nu­ar 2003 ble det inn­gått en av­ta­le med Coop og Rema, og det­te før­te til en dob­ling av om­set­ning og an­tall an­sat­te[5].

Candyking i Storbritannia[rediger | rediger kilde]

Den britiske driften er lokalisert i Fareham i Hampshire og selger rundt 8000 tonn smågodt hvert år gjennom forhandlere som kinoer, dagligvarehandelen, bensinstasjoner og kiosker. Selskapet leverer inventar som for eksempel hyllene smågodtet ligger i, samt bestillinger i stor skala. Driften i Storbritannia består 300 full- og deltidsansatte. Selskapets største forhandler, WoolworthsGruppen gikk konkurs i november 2008 og la ned utsalgsstedene sine. Siden da er deres største forhandler Tesco. De britiske kinokjedene Cineworld og Odeon forhandler også Candyking i Storbritannia.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Th, Av Niklas Kallin; er. «Cloetta köper Candyking». Food Supply SE. Besøkt 2. mai 2023. 
  2. ^ «Fredriksstad Blad - «Godtesjuk» sommervikar søkes». www.f-b.no (norsk). Besøkt 21. oktober 2017. 
  3. ^ «Om Candyking | Candyking». Candyking Norway (norsk). Arkivert fra originalen 21. oktober 2017. Besøkt 21. oktober 2017. 
  4. ^ «Fredriksstad Blad - «Godtesjuk» sommervikar søkes». www.f-b.no (norsk). Besøkt 21. oktober 2017. 
  5. ^ «Fredriksstad Blad - «Godtesjuk» sommervikar søkes». www.f-b.no (norsk). Besøkt 21. oktober 2017. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]