Fareham

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Fareham
FarehamShoppingCentre2Dec2006.jpg
Fareham handlesenter
LandStorbritannia Storbritannia
Konst. landEngland England
DistriktFareham
Admin. grevskapHampshire
Seremon. grevskapHampshire
StatusBy (town)
Retningsnummer01329
Befolkning97 504 (2011)
Map
Fareham
50°51′N 1°11′V

Fareham er en markedsby i det sørøstlige Hampshire i England, mellom Southampton og Portsmouth. Den er administrasjonssenter for distriktet Fareham. Andre byer i nærheten er Gosport i sør, Portchester i øst og Wickham i nord. Distriktet har totalt 97 504 innbyggere (2011).

Byen ligger på leire, og dette har ført til at produksjon av teglstein, takstein og pipeelementer har vært en viktig næringsvei. Teglsteinene Fareham Red er velkjente i England, og er blant annet brukt til å bygge Royal Albert Hall i London. Hovednæringsveien er nå handelsbedrifter. I tillegg har mange bedrifter plassert sine servicetelefonsentraler i Fareham.

Byen ligger ved nordvestenden av Portsmouths havn, og elven Wallington renner fordi Fareham og ut i havneområdet. Av denne grunn har Fareham også en rik maritim historie. Royal Navy har sin sjøkrigsskole der, med over 2000 elever.

Fareham har alltid blitt overskygget av sine naboer, og selv om byen har opplevd stor vekst og har mange innbyggere er det liten grunn til å tro at den får status som city i overskuelig framtid.

Vennskapsbyer[rediger | rediger kilde]

Fareham har følgende vennskapsbyer:

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Wikivoyage-Logo-v3-icon.svg Fareham hos Wikivoyage