Camp David

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Camp David
Naval Support Facility Thurmont
Beliggenhet
LandUSA[1]
StedFrederick County
Historiske fakta
Eier(e)U.S. Navy
StilretningNational Park Service Rustic[2]
Etablert1935
Ferdigstilt1935
Kart
Camp David
39°38′54″N 77°27′49″V
Nettsted
Nettsted Offisielt nettsted (en)

Camp David, offisielt Naval Support Facility Thurmont, er en militærforlegning som fungerer som den amerikanske presidentens landsted utenfor Washington, DC. Forlegningen, med et areal på rundt 0,5 km², ligger i rekreasjonsområdet Catoctin Mountain Park i nærheten av Thurmont i Frederick County i delstaten Maryland.[3][4][5]

Camp David er et militært landsted for presidenten i USA og gjester. Det ligger i lave skogkledde åser rundt 100 km nordvest for Washington, DC på eiendommen til Catoctin Mountian Park i Frederick County i Maryland. Camp David er ikke plassert i den offisielle delen av parken på grunn av personvern- og sikkerhetshensyn. Basen er teknisk sett en militærinstallasjon, bemannet av U.S. Navy og U.S. Marine Corps. Camp David er ikke åpen for allmennheten.

Basen ble først kjent som Hi-Catoctin, og ble opprinnelig bygget som en leir for den føderale regjeringen sine ansatte og deres familier av Works Progress Administration, fra 1935 med offisiell åpning i 1938.[6] I 1942 ble basen omgjort til landsted for Franklin D. Roosevelt og omdøpt til Shangri-La. Camp David fikk sitt nåværende navn fra Dwight D. Eisenhower, til ære for hans barnebarn, David.[7]

Fredsavtale[rediger | rediger kilde]

Camp David ble brukt da fredsavtalen mellom Egypt og Israel ble inngått, først som en rammeavtale i september 1978 og som endelig avtale 26. september i 1979.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ (på en) GeoNames, 2005, GeoNames-identifikator 4350206, Wikidata Q830106, http://www.geonames.org/ 
  2. ^ https://irma.nps.gov/DataStore/DownloadFile/450607.
  3. ^ "Park Map Viewer." Catoctin Mountain Park.
  4. ^ "Thurmont town, Maryland Arkivert 24. november 2011 hos Wayback Machine.." U.S. Census Bureau.
  5. ^ "Frequently Asked Questions." Catoctin Mountain Park."10. Where is Camp David? The Presidential Retreat is within the park however, it is not open to the public and its location is not shown on our park maps for both security and privacy. If you're interested in historical information, visit our Presidential Retreat webpage."
  6. ^ «12 WPA Projects that Still Exist». How Stuff Works. Publications International, Ltd. Besøkt 3. mars 2011. 
  7. ^ History of Camp David: A brief history of the Presidential mountain retreat and its famous guests by David Johnson

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]