Camden Market

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Camden Market
Camden Lock Market

Camden Market er et stort marked i Camden Town i London. Det er det fokusert mot yngre mennesker, og er det største åpne handleområdet i byen. Markedet er en stor turistattraksjon, og tiltrekker seg ca. 300 000 besøkende, hver eneste helg.

Markedet oppstod i 1974 da Camden Lock kunsthåndverksmarked ble åpnet; riktignok hadde det allerede før dette vært et lokalt gatemarked i Inverness Street, men det hadde en helt annen karakter og har nå blitt oppslukt av Camden Market.

Camden Market består av seks markeder som ligger ved siden av hverandre men organiseres separat:

De fleste av butikkene i Chalk Farm Road er også rettet mot en yngre kundekrets, og mange av dem har åpne fasader slik at de i praksis blir en del av markedet.

I 2006 begynte konstruksjonen av en stor markedshall mellom Stables Market og Camden Lock Market. Dette området ble tidligere brukt til utendørs markedsboder.

Det ligger flere konsertsteder i nærheten, og flere kjente band har tilknytning til markedet. Medlemmene av Madness kjøpte sine første mokasiner hos British Boot Market, som forøvrig var den første distributøren av Doc Martens i Storbritannia. Mellom 1976 og 1979 øvde The Clash i en av markedets lager bygninger.

På kvelden 9. februar 2008 rundt klokka 19:00 lokal tid brøt det ut en stor brann i Camden Market. Ifølge flere medier skal det være snakk om store ødeleggelser under brannen.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ BBC: Blaze ravages London market area, 2008-02-09, hentet 2008-02-10

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]