Hopp til innhold

CMS Kluge Advokatfirma

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
CMS Kluge Advokatfirma
Org.formAksjeselskap
Org.nummer913296117
BransjeAdvokatfirma
HovedkontorStavanger
LandNorge
Nettstedcms.law

CMS Kluge Advokatfirma AS er et norsk advokatfirma med kontorer i Stavanger, Oslo, Bergen og Hamar. Firmaet har ca. 170 medarbeidere, hvorav ca. 130 er advokater og advokatfullmektiger. Kluge er et forretningsadvokatfirma med kompetanse innen forretningsområder som finans, eiendom, energi, bygg & entreprise, transaksjoner og offentlig forvaltning.[1][2][3][4]

Historie[rediger | rediger kilde]

Advokatfirmaet Kluge ble etablert i Stavanger i 1923 av Kristofer Nordahl Kluge. I 1929 inngikk han kompaniskap med Hugo Parr firmaet skiftet navn til K. Kluge & Hugo Parr. De drev firmaet sammen med 1–2 fullmektiger i mellomkrigstiden, og arbeidet innenfor de fleste fagområder.

Under den andre verdenskrig deltok Kristofer Kluge i Milorg inntil han ble arrestert og sendt til Grini, hvor han satt fram til krigens slutt. Advokatpraksisen ble gradvis gjenopptatt fra sommeren 1945.

I etterkrigstiden var firmaet hovedsakelig engasjert i tingsrettslige saker. I 1950-årene startet Parr sitt eget firma og Kristofer Kluge dannet etter hvert kompaniskap med Per Riis. I 1955 kom Kluges sønn, Thor Kluge, inn i firmaet som advokat og partner. I 1965 begynte Kristofer Kluge å trappe ned og fra og med 1970 fortsatte Thor Kluge på egen hånd. I 1980 trådte Odd-Sverre Rage og Clement Endresen inn som partnere.

I løpet av 1980-årene ekspanderte firmaet basert på deres innsats betydelig. Hovedkontoret i Stavanger flyttet først til Forus, så til Hinna og så senere utpå på 2000-tallet tilbake til Stavanger sentrum. I 1987 ble Oslo-kontoret startet av Harald S. Kobbe og Stig Tufte-Johnsen, og også det kontoret fikk ganske snart en lang rekke medarbeidere. Bergenskontoret ble startet opp av Harald S. Kobbe i 1994. På 1990-tallet ble firmanavnet forenklet til «Kluge».

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]