Hopp til innhold

Bryllupssangeren

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Bryllupssangeren
orig. The Wedding Singer
Generell informasjon
SjangerRomantisk komedie
Utgivelsesår1998
Prod.landUSA
Lengde95 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiFrank Coraci
ProdusentJack Giarraputo
Robert Simonds
ManusforfatterTim Herlihy
MusikkTeddy Castellucci
SjeffotografTim Suhrstedt
KlippTom Lewis
Foran kamera
MedvirkendeAdam Sandler
Drew Barrymore
Annen informasjon
Filmformat1,85:1
Prod.selskapNew Line Cinema
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Bryllupssangeren (orig. The Wedding Singer) er en amerikansk romantisk komedie fra 1998. Filmen er regissert av Frank Coraci, skrevet av Tim Herlihy og har Adam Sandler og Drew Barrymore i hovedrollene.

Robbie (Adam Sandler) drømmer om å bli rockestjerne, men tjener i stedet til livets opphold som bryllupssanger. I et av bryllupene han synger i møter han servitrisen Julia (Drew Barrymore), og de finner umiddelbart tonen. Når Robbie selv skal gifte seg, blir han dumpet av forloveden Linda foran alteret, og verden hans blir helt svart. I neste bryllup, der Julia igjen er servitør, er Robbie fortsatt i depressiv tilstand, og han dummer seg ut. Julia, som naturligvis legger merke til det, trøster Robbie. De kommer nærmere hverandre og bestemmer seg for å bli venner.

Julia skal også gifte seg, med en mann hun bryr seg dypt om, men som hun vet ikke egentlig er den rette for henne. Hun spør Robbie om hjelp. Han har falt for Julia og ser nå sitt snitt til å stjele hjertet hennes rett før bryllupet.

Rolleliste

[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]