Hopp til innhold

Brann Bataljonen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Oslo 2004

Brann Bataljonen Bergen er supporterklubben til Sportsklubben Brann. Den ble stiftet i 2003 av Thorleif Steffensen, Kjell Morten Hjartøy og Bjarte Hjartøy. Bataljonen erstattet dermed Brann Supporter Team (BST), som begjærte seg selv konkurs tidligere samme år.[1]

De tre grunnleggerne dannet den nye organisasjonen for å samle supporterne. De ville også jobbe for å gi medlemmene gode tribuneplasser på Brann Stadion og på bortebaner, og andre fordeler. Et annet mål var å legge til rette for at medlemmene skulle kunne komme seg til bortekamper på en rimelig og sikker måte.

Forgjengeren BST hadde 1642 medlemmer da den gikk konkurs i 2003.[trenger referanse] Bataljonen hadde i 2007 litt over 4000 medlemmer.[2] I 2016 hadde medlemstallet vokst til 23000 medlemmer, ifølge supporterklubben selv.[3]

Brann Bataljonen hadde faste plasser på Store Stå på Brann stadion, inntil det kom en ny langside-tribune med kun sitteplasser. Nå[når?] er Brann Bataljonen flyttet til kortsiden som tidligere var "Hansa-svingen", nå Frydenbø.

I september 2011 fikk Bataljonen en avdeling på Østlandet. Den fikk navnet Brann Bataljonen Øst (BBØ).

Sanger og rop[rediger | rediger kilde]

Bataljonen synger en del på kampene, de mest kjente sangene er:

Byen e'Bergen

Vi e de beste!

Kom igjen Brann!

Vi e Brann!

Vi e Brann Bergens stolthet! (synges av Store Stå, mens Hansa-svingen svarer: SK Brann Bergens stolthet)

Brann har et sangrituale som alltid gjennomføres før kampene, borte og hjemme. Da synges sangen «Nystemten», også kalt «Bergenssangen». Frem til 2008 ble sangen fremført med forsanger på hjemmekamper, men fra 2008 synges den av supporterne alene, uten forsanger.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Om oss». www.bataljonen.no. Besøkt 29. januar 2016. 
  2. ^ Brann Bataljonen Bergen hjemmeside, venstre kolonne
  3. ^ «Brann Bataljonen». www.bataljonen.no. Besøkt 29. januar 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]