Brødrene Dahl

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Brødrene Dahl AS
Brødrene Dahl AS
Org.formAksjeselskap
Org.nummer945 757 280
Etablert1917
MorselskapSaint-Gobain
HovedkontorOslo
BransjeEngroshandel
Produkt(er)VVS, VA, industri, kjøling, vannkraft, verktøy og trafikkmateriell
StyrelederKåre Ivar Olsen Malo
Adm. dir.Roger Lunde
Nettsidewww.dahl.no

Brødrene Dahl AS ble etablert i 1917 og er landets ledende leverandør av tekniske produkter innenfor fagområdene VVS, VA og Industri.

Bedriften har ca. 1500 medarbeidere i 2015 og en årsomsetning på ca. 6 milliarder kroner. BD driver virksomhet på 56 steder i Norge og eier i tillegg ventilasjonsbedriften Ventistål AS, flisleverandøren Bergersen Flis, Ventilsystemer AS samt O. Berge (en nisjebedrift innen grossistmarkedet VVS). Brødrene Dahl har også et datterselskap i Romania, som leverer Industriprodukter til skipsbyggingsindustrien. Tilsvarende virksomhet er også etablert i Vietnam.

Brødrene Dahl eies av Saint-Gobain, som ble etablert i 1665 og er en av Europas ledende industrigrupper. Selskapet eier virksomhet i 64 land, og har 190.000 medarbeidere. Omsetningen var ca. 320 milliarder kroner i 2010. Virksomheten er organisert i 4 områder – innovative materialer, emballasje, konstruksjonsprodukter og distribusjon byggevarer. Området distribusjon byggevarer, som Brødrene Dahl er en del av, har 67.000 medarbeidere og 4.200 utsalg i 26 land.

bedriftsstubbDenne bedriftsrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.