Brødrene Dahl

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Brødrene Dahl AS
Brødrene Dahl AS
Organisasjonsform Aksjeselskap
Nøkkelopplysninger 945 757 280
Etablert 1917
Morselskap Saint-Gobain
Hovedkontor Oslo
Bransje Engroshandel
Produkt VVS, VA, industri, kjøling, vannkraft, verktøy og trafikkmateriell
Styreleder Kåre Ivar Olsen Malo
Adm. dir. Roger Lunde
Nettside www.dahl.no

Brødrene Dahl AS ble etablert i 1917 og er landets ledende leverandør av tekniske produkter innenfor fagområdene VVS, VA og Industri.

Bedriften har ca. 900 medarbeidere ved utgangen av 2010 og en årsomsetning på ca. 5,5 milliarder kroner. BD driver virksomhet på 56 steder i Norge og eier i tillegg ventilasjonsbedriften Ventistål AS, flisleverandøren Bergersen Flis, varmepumpeleverandøren EcoConsult AS, O. Berge (en nisjebedrift innen grossistmarkedet VVS) samt skiltprodusententen Botneskilt AS. Brødrene Dahl har også et datterselskap i Romania, som leverer Industriprodukter til skipsbyggingsindustrien. Tilsvarende virksomhet er også etablert i Vietnam.

Brødrene Dahl eies av Saint-Gobain, som ble etablert i 1665 og er en av Europas ledende industrigrupper. Selskapet eier virksomhet i 64 land, og har 190.000 medarbeidere. Omsetningen var ca. 320 milliarder kroner i 2010. Virksomheten er organisert i 4 områder – innovative materialer, emballasje, konstruksjonsprodukter og distribusjon byggevarer. Området distribusjon byggevarer, som Brødrene Dahl er en del av, har 67.000 medarbeidere og 4.200 utsalg i 26 land.

bedriftsstubbDenne bedriftsrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.