Bobby (2006)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Bobby
Generell informasjon
SjangerDrama
Utgivelsesår2006
Prod.landUSA
Lengde120 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegissørEmilio Estevez
ProdusentEdward Bass
Michel Litvak
Holly Wiersma
Anthony Hopkins (utøvende produsent)
ManusforfatterEmilio Estevez
MusikkMark Isham
SjeffotografMichael Barrett
KlippRichard Chew
Foran kamera
MedvirkendeEmilio Estevez
Anthony Hopkins
Ashton Kutcher
Shia LaBeouf
Lindsay Lohan
William H. Macy
Demi Moore
Martin Sheen
Elijah Wood
Annen informasjon
Filmformat2,35:1
Prod.selskapThe Weinstein Company
Eksterne lenker

Bobby er en historisk dramafilm fra 2006, skrevet og regissert av Emilio Estevez. Filmen inneholder et stort ensemble av kjente skuespillere, og portretterer et stort antall menneskers liv rundt dagen hvor Robert F. Kennedy ble drept, 5. juni 1968.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Filmen forteller historien om senator Robert F. Kennedy gjennom bruk av faktiske nyheter og opptak, sammen med dramatiserte sekvenser som stort sett involverer fiktive karakterer. Disse karakterene inkluderer blant andre John Casey, en pensjonert hotell-dørvakt som stort sett tilbringer dagene med å spille sjakk med vennen Nelson i en hotell-lobby. Diane gifter seg med hans venn William i håp om at hans sivilstand kan få ham utplassert til en amerikansk militærbase i Tyskland, i stedet for slagmarkene under Vietnam-krigen. Virginia Fallon, en alkoholisert sanger hvis karrière er på vei ned. Hennes ektemann Tim er også hennes manager.

Miriam Ebbers, en kosmetolog som arbeider i en frisør-salongen i nærheten av hotellet, og hennes ektemann Paul. Hotell-sjefen, som har en affære med sentralbord-operatøren Angela. Daryl Timmons, hvis rasistiske holdninger og kommentarer etterhvert får ham sparket fra hotellet. Den afro-amerikanske Soussjefen Edward Robinson. José og Miguel, opprinnelig fra Mexico, som arbeider ved hotellets restaurant. Servitør Susan, ansatt ved hotellets cafe. Jimmy og Cooper, frivillige ved Kennedy`s valg-kampanje. Den tsjekkoslovakiske reporteren Lenka Janáčková, som er fast bestemt på å få et intervju med Robert Kennedy.

Mot slutten av filmen blir Kennedy skutt, etter å ha holdt en tale. En mann ved navn Sirhan Sirhan blir senere dømt for drapet, selv om mange spørsmål om hvem som faktisk var ansvarlig for attentatet fremdeles er ubesvarte. Etter at Kennedy ble skutt, sitter Jose ved siden av ham til det kommer en ambulanse. Flere ansatte skal også ha blitt skadd på grunn av Sirhan`s mange skudd. Kennedy blir i full fart kjørt med ambulanse, og flere andre karakterer er i sjokk over hendelsene som nettopp har funnet sted. Robert F. Kennedy døde av skadene sine neste morgen, med hans kone Ethel ved hans side. Men alle de andre ofrene fra hendelsene overlevde.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Trivia[rediger | rediger kilde]

  • Emilio Estevez brukte sju år på å lage filmen. Han hadde skrivesperre underveis og bare 30 skrevede sider, selv om han løy til folk og sa at han jobbet med det. Imidlertid leste broren Charlie Sheen de skrevne sidene og overbeviste Estevez om at han måtte avslutte sitt verk.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]