Blind Date (1987)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Blind Date
Generell informasjon
SjangerRomantisk komedie
Utgivelsesår27. mars 1987 (USA)
20. august 1987 (Norge)
Prod.landUSA
Lengde95 min.
Aldersgrense12 år (1987) (Norge)
Bak kamera
RegissørBlake Edwards
ProdusentTony Adams
ManusforfatterDale Launer
MusikkHenry Mancini
SjeffotografHarry Stradling Jr.
KlippRobert Pergament
Foran kamera
MedvirkendeBruce Willis
Kim Basinger
Annen informasjon
Budsjett$18 millioner (estimat)
Prod.selskapTriStar Pictures
Eksterne lenker

Blind Date er en amerikansk romantisk komedie fra 1987 med Kim Basinger og Bruce Willis i hovedrollene. Regi er ved Blake Edwards.

Blind Date ble relativt dårlig mottatt av anmelderne,[1] men ble en moderat publikumssuksess på amerikanske kinoer.[2]

Handling[rediger | rediger kilde]

Walter (Bruce Willis) er arbeidsnarkoman og legger all sin oppmerksomhet på arbeidet og tilsvarende lite på privatlivet. Han blir invitert til en forretningsmiddag med en viktig kunede og må skaffe seg en date for anledningen. Hans bror presenterer ham for hustruens kusine Nadia, som er nyinnflyttet, pen og singel. Han blir imidlertid advart mot at hun har en tendens til å bli vill og uregjerlig når hun får alkohol. Walter klarer ikke å forhindre at hun drikker og derfor går det slik som han ble advart mot. I tillegg dukker hennes eks-kjæreste opp på restauranten.

Om filmen[rediger | rediger kilde]

Filmanmelderne

Blind Date ble relativt dårlig mottatt av anmelderen, noe som gjenspeiles av at den bare har fått 23% på Rotten Tomatoes.[1] Den amerikanske filmanmelderen Roger Ebert gav den to og en halv, av fire stjerner. Han skrev blant annet at: «Is the movie worth seeing? Gee, I dunno. Most of the time I wasn't laughing. But when I was laughing, I was genuinely laughing - there are some absolutely inspired moments. This is the kind of movie that serves as a reminder that comedy is agonizingly difficult when it works, and even more trouble when it doesn't».[3]

Dagbladets anmelder gav den terningkast tre.[4]

Publikum

Filmen ble en moderat publikumssuksess i USA, hvor en innbrakte i overkant av $39 millioner.[2] Den havnet på en 29.-plass over de mest innbringende filmene i USA i 1987.[2]

Innspilling

Innspilt i Hollywood, våren og sommeren 1986.[5][6]

Madonna og Sean Penn var opprinnelig tiltenkt å spille hovedrollene, men regissør Edwards ville ha Bruce Willis i den mannlige hovedrollen og Melanie Griffith eller Kim Basinger i den kvinnelige hovedrollen.[7] Willis og Basinger endte opp med å få rollene.

Filmen er i Norge også kjent under tittelen Parring med forviklinger.

Rollebesetning[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]