Black Stone Cherry

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Black Stone Cherry
Black Stone Cherry, Rock im Park 2014
OpphavEdmonton, Kentucky, USA
Periode2001
SjangerHard rock
Southern rock
Post-grunge
Aktive år2001
PlateselskapRoadrunner Records
Nettsted[1]
IMDbIMDb
Medlemmer
Chris Robertson
Ben Wells
Jon Lawhon
John Fred Young
Andre forhold

Black Stone Cherry er et sørstatsrock band stiftet den 4. juni 2001 i Edmonton, Kentucky, USA. De har signert kontrakt med Roadrunner Records. Bandet består av Chris Robertson (gitar og vokal), Ben Wells (gitar), Jon Lawhon (bassgitar), og John Fred Young (slagverk).

Historie[rediger | rediger kilde]

Black Stone Cherry kommer opprinnelig fra Edmonton som ligger i midten av dry county (hvor det ikke er tillatt å selge alkohol). Det var veldig lite for bandmedlemmene å gjøre, noe som ga de mye tid til å fokusere på musikken. Alle de fire medlemmene kommer fra musikalske familier. John Freds far og onkel er medlemmer av det Grammy Award prisbelønnede bandet The Kentucky Headhunters og Jons onkel var trommeslager. Chris sin bestefar var gitarmaker og ga Chris sin første gitar. Chris lærte da sine første akkorder fra faren.

Omgitt av musikk og støtte i Edmonton, var Black Stone Cherry i stand til å utvikle seg i en original retning. John Fred forklarte en gang, «Når du er fra et område hvor du ikke trenger å konkurrere om å spille samme musikk, lager du deg din egen musikkstil». Chris og John Fred startet å spille musikk sammen tidlig i tenårene, og Jon og Ben fulgte like etter. Black Stone Cherry ble offisielt stiftet den 4. juni 2001. De tok da over øvelselokalet som Kentucky Headhunters hadde brukt siden 1968 og øvde kontinuerlig. En venn av Black Stone Cherry, Aaron McCloud sa "Musikken deres er ekte, og jeg er veldig inspirert av deres musikk og deres personligheter."

Med økende popularitet i lokalt, begynte Black Stone Cherry å spille inn låter. Etter bandet selverklærte debutalbum var utgitt, inviterte Chris sin tidligere rektor bandet tilbake til Edmonton for å feire med en konsert. Når bandet ankom byen var gatene dekket av skilt som ønsket de velkommen tilbake. Konserten ble spilt i gymsalen i gymsalen til den lokale ungdomsskolen, som ble overvært av 1500 publikummere.

I juli 2007, utga de en andre EP med låten "Rain Wizard" sammen to andre låter som tidligere ikke var utgitt.

Det første live albumet til Black Stone Cherry ble utgitt den 31. oktober 2007.

Den 30. mai 2008 annonserte Black Stone Cherry deres andre album Folklore and Superstition. Utgivelsesdatoen er satt til 19. august 2008.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Album[rediger | rediger kilde]

EP-er[rediger | rediger kilde]

  1. "Hell & High Water"
  2. "Big City Lights"
  3. "We Are the Kings"
  1. "Rain Wizard"
  2. "Drinkin' Champagne"
  3. "Stop Runnin'"

Singler[rediger | rediger kilde]

Utgivelses år Tittel Album Billboard Mainstream Rock låt plassering
2006 Lonely Train Black Stone Cherry #14
2006 Hell & High Water Black Stone Cherry #30
2007 Rain Wizard Black Stone Cherry #29
2007 Big City Lights Hell & High Water EP -
2008 Blind Man Folklore and Superstition #31

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]