Bjørn Smith-Simonsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Bjørn Smith-Simonsen
Født1946[1]Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse
NasjonalitetNorge

Bjørn Smith-Simonsen (født 1946)[2] er en norsk forlegger og medieinvestor. Han er storeier og var i 30 år forlagssjef i Pax forlag og Imprintforlaget,[3][4] og eier ti prosent av avisa Klassekampen i kompaniskap med Oktoberstiftelsen.

Gjennom selskapet Forlagskonsult eier han nær halvparten av Morgenbladet, med stiftelsen Fritt Ord som medeier.

Han har eierinteresser i forlagene Spartacus forlag, Dreyer,[5] Humanist forlag og Andresen & Butenschøn, samt Tronsmo bokhandel og De norske Bokklubbene.

I tillegg er han leder av komiteen for ytringsfrihet i Den internasjonale forleggerforeningen (IPA), og tidligere leder av Den norske Forleggerforening.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ www.proff.no[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ «Bjørn Smith-Simonsen – 27 roller i norsk næringsliv». www.proff.no. Besøkt 21. mars 2021. 
  3. ^ «Om forlaget - Pax Forlag». www.pax.no. Besøkt 21. mars 2021. 
  4. ^ Meyer, Av Astrid Hygen. «Søker arvtakere til Pax». Klassekampen. Besøkt 21. mars 2021. «Etter en mannsalder som forlagsedderkopp vet Bjørn Smith-Simonsen alt om å drive småforlag i et presset bokmarked. Nå er han på jakt etter noen som kan drive livsverket videre.» 
  5. ^ Eckblad, Bjørn (22. januar 2019). «Forlagsveteran om hva som skjer hvis Petter Stordalen ringer: – Da kommer jeg vel til å dø av sjokk!». www.dn.no. Besøkt 21. mars 2021. «Forlegger Bjørn Smith-Simonsen (73) er hovedeier i de tre forlagene Pax, Spartacus og Dreyers gjennom selskapet Mater.» 
Forgjenger:
 Sindre Guldvog 
Styreledere i Den norske Forleggerforening
Etterfølger:
 Geir Berdahl