Bispebjerg Hospital

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Koordinater: 55°42′43,75″N 12°32′30,46″Ø Bispebjerg Hospital (ofte forkortet BBH) ligger i bydelen Bispebjerg i København og hører under Region Hovedstaden. Hospitalet ble bygget i 1913 og er i dag arbeidsplass for 3 000 medarbeidere.

Hospitalet er områdehospital for planleggingsområdet Byen som omfatter Frederiksberg og størstedelen av Københavns Kommune med i alt om lag 400 000 borgere.[1] Dessuten inngår det i samarbeidet Københavns Universitetshospital.

Sykehusapotek[rediger | rediger kilde]

En avdeling av sykehusapoteket Region Hovedstadens Apotek er beliggende på Bispebjerg Hospital. Hospitalsapotekets personale leverer blant annet medisin og andre farmasøytiske tjenester til Bispebjerg Hospital.

Forskning[rediger | rediger kilde]

Forskningsmiljøene på Bispebjerg Hospital omfatter flere faggrupper, som forsker i mange spesialområder. Både fra hvordan man kan behandle og forebygge sykdommer ved å utnytte idrettsfolks tilpassningsevne, til hvordan man kan forhindre hudkreft, fremkalt av sollyset.

Spesialiserte funksjoner[rediger | rediger kilde]

Hospitalet ivaretar mere spesialiserte funksjoner som for eksempel utredning av pasienter med lungekreft for i alt om lag 860 000 borgere innenfor planleggingsområdene Syd og Byen. Innenfor hjertebehandling utfører hospitalet KAG undersøkelser og pacemaker implantater i samarbeide med Rigshospitalet. Dessuten finnes en stor hudavdeling på hospitalet, der har en større forskningsavdeling. Tilhørende denne finnes en patologiavdeling med særlig fokus på dermatopatologi.

Akkreditering av Bispebjerg Hospital[rediger | rediger kilde]

Siden 2002 er hospitalet akkreditert av den amerikanske organisasjon Joint Commission, der har til formål å forbedre sikkerheten og kvaliteten ved hospitalers pleie og behandling internasjonalt. Den siste akkreditering fant sted i april 2008, hvor hospitalet ble innstillet til akkreditering. [2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]