Birgitta Haukdal

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Birgitta Haukdal
Født 28. juli 1979 (36 år)
Island Húsavík
Yrke Sangartist
Statsborger i Island
Sjanger popmusikk

Birgitta Haukdal Brynjarsdóttir (født 28. juli 1979) er en popsanger som kommer fra den lille byen HúsavíkIsland. Det meste av livet har hun levd i den nordlige delen av Island.

I november 1999 erstattet Haukdal den ledende vokalisten i bandet Írafár. De ga ut den første singelen "Hvar er ég?" ("Hvor er jeg?") sommeren 2000 etterfulgt av to singler i 2001. Bandet signerte en opptakskontrakt med Islands største inspillingsselskap, Skífan i 2002, og ga ut det første albumet "Allt sem ég sé" ("Alt det jeg ser") tidlig i november. Det er Islands mestselgende popalbum de siste 25 årene.

I 2003 er Haukdal en av de mest populære kvinnelige popmusikerne på Island. Hun har vært fremstemt som Pop Star of the Year og Performer of the Year. I 2003 vant hun den nasjonale finalen for Eurovision Song Contest 2003 med sangen "Segðu mér allt". I finalen sang hun det på engelsk og ("Open your heart") og fikk 9.-plass.

Hun konkurrerte i den islandske prekvalifiseringen for Eurovision Song Contest 2006 med sangen "Mynd Af Þér" eller "Bilde av deg" og, i duo med Magni Ásgeirsson, kom hun til finalen i Icelandic qualifying for Eurovision Song Contest 2008 med sangen "Núna veit ég", men uten å vinne.