Birgitta Haukdal

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Birgitta Haukdal
Eurovision Song Contest 2003 - Iceland - Birgitta Haukdal.jpg
Født28. juli 1979[1][2]Rediger på Wikidata (43 år)
HúsavíkRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Sanger[1]Rediger på Wikidata
Nasjonalitet IslandRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
SjangerPopmusikk
InstrumentVokal
Aktive år1999
IMDbIMDb

Birgitta Haukdal Brynjarsdóttir (født 28. juli 1979) er en popsanger som kommer fra den lille byen HúsavíkIsland. Det meste av livet har hun levd i den nordlige delen av Island.

I november 1999 erstattet Haukdal den ledende vokalisten i bandet Írafár. De ga ut den første singelen "Hvar er ég?" ("Hvor er jeg?") sommeren 2000 etterfulgt av to singler i 2001. Bandet signerte en opptakskontrakt med Islands største innspillingsselskap, Skífan i 2002, og ga ut det første albumet "Allt sem ég sé" ("Alt det jeg ser") tidlig i november. Det er Islands mestselgende popalbum de siste 25 årene.

I 2003 var Haukdal en av de mest populære kvinnelige popmusikerne på Island. Hun har vært fremstemt som Pop Star of the Year og Performer of the Year. I 2003 vant hun den nasjonale finalen for Eurovision Song Contest 2003 med sangen "Segðu mér allt". I finalen sang hun det på engelsk og ("Open your heart") og fikk 9.-plass.

Hun konkurrerte i den islandske prekvalifiseringen for Eurovision Song Contest 2006 med sangen "Mynd Af Þér" eller "Bilde av deg" og, i duo med Magni Ásgeirsson, kom hun til finalen i Icelandic qualifying for Eurovision Song Contest 2008 med sangen "Núna veit ég", men uten å vinne.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b www.ismus.is[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 27. april 2014[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Utmerkelser og prestasjoner
Forgjenger:
 Two Tricky med «Angel» 
Island i Eurovision Song Contest
Etterfølger:
 Jónsí med «Heaven»