Bioteknologirådet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Bioteknologinemnda)
Hopp til navigering Hopp til søk
Bioteknologirådet
TypeRådgivende organ
VirkeområdeNorge
Etablert15. mars 1991[1]
LederKristin Halvorsen[2]
HovedkontorStortingsgata 10 (Oslo)
FokusBioteknologi
Ansatte15 (2018), 5 varamedlemmer
Nettsidewww.bioteknologiradet.no

Bioteknologirådet (inntil 1. juni 2014 Bioteknologinemnda) er et frittstående, regjeringsoppnevnt råd som er høringsinstans for norske myndigheter i spørsmål om moderne bioteknologi og genteknologi (inkludert genmodifiserte organismer). Rådet skal også bidra med informasjon til publikum og forvaltningen, og fremme debatt omkring de etiske og samfunnsmessige konsekvensene ved bruk av moderne bioteknologi. Bioteknologirådet arrangerer åpne møter om bioteknologi, utgir tidsskriftet GENialt som deles ut gratis, og tilbyr informasjon og debattstoff om moderne bioteknologi og genteknologi på nettsidene sine og på sosiale medier.

Medlemmer av rådet og ansatte i rådets sekretariat holder også mange foredrag for blant annet lærere, interesseorganisasjoner, næringsliv, politikere, helsepersonell og allmennheten.

Bioteknologirådet har 15 medlemmer og fem varamedlemmer, og observatører fra sju departementer. Rådet avholder vanligvis 7-8 møter årlig. Uttalelsene fra rådet er offentlige med mindre annet følger av lovbestemt taushetsplikt.

Rådets sekretariat har sju ansatte og holder til i Stortingsgata i Oslo. Bioteknologirådet har et budsjett på omkring ni millioner kroner årlig.

Bioteknologirådet er faglig uavhengig, men sorterer under Helse- og omsorgsdepartementet i administrative saker.

Medlemmer av Bioteknologirådet 2014–2018[rediger | rediger kilde]

Varamedlemmer

Ledere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]