Billy Howerdel

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Billy Howerdel
Billy Howerdel.jpg
Født18. mai 1970 (49 år)
West Milford
Beskjeftigelse Musiker, sanger, gitarist, komponist
Nasjonalitet USA
Medlem av A Perfect Circle
Musikalsk karriere
Sjangerrock
Instrumentgitar, vokal
Aktive år1988
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Billy Howerdel (født 18. mai 1970 i New Jersey, USA) er grunnleggeren, gitarist, bassist, låtskriver og produsent for bandet A Perfect Circle.

Før han startet A Perfect Circle jobbet han som gitartekniker for The Smashing Pumpkins, Faith No More, Nine Inch Nails, David Bowie, Guns N' Roses, Fishbone pluss en rekke andre band og artister.

Billy Howerdel jobbet som roadie og Pro Tools tekniker for bandet Tool under innspillingen og turneen av albumet Ænema, hvor han da jobbet med vokalist Maynard James Keenan (som Howerdel allerede hadde møtt tilbake i 1992). Det var i denne perioden Howerdel lot Maynard James Keenan få lytte til noen av hans egne låter, som da resulterte i at Keenan tilbød seg å synge på sangene til Howerdel. Det var egentlig en kvinnelig vokalist Howerdel ønsket til sangene sine, men takket etterhvert ja til tilbudet Keenan hadde gitt ham.

I 1999 ble A Perfect Circle dannet av Billy Howerdel og Maynard James Keenan. De startet inspillingen av deres første album, Mer de Noms, samme år. Howerdel og Keenan spilte inn det meste av materialet til Mer de Noms i en garasje i Los Angeles, det var kun trommer som ble spilt inn i et profesjonelt studio.

Det er år siden A Perfect Circle utga sitt siste album, eMOTIVe, og Keenan har i intervjuer med det franske bladet Rock Hard sagt at: «A Perfect Circle har ikke bare et avbrudd, men er ferdige».