Bibiche Mourier

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Bibiche Mourier
Født1. feb. 1952[1]Rediger på Wikidata (72 år)
BeskjeftigelseKeramiker Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Bibiche Elisabeth Mourier (født 1. februar 1952 i Paris) er en norsk keramiker, bosatt i Risør.

Hun ble utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole (SHKS) i perioden 1971-1975. Etter eksamen reiste hun til Risør, og var med på å etablere Villvin kunstgruppe i 1976. Mourier har en rekke separatutstillinger bak seg, blant annet på Galleri F 15 i Moss i 1982, Galleri Frøyner i Oslo i 1983, Kunstnerforbundet Oslo 1989, Galleri Villvin i 1989, 1991, 1993 og galleri Osebro i 1995. Sommeren 2014 hadde hun et felles kunstprosjekt med billedkunstner Ola Steen i galleri Osebro i Porsgrunn, der temaet var hav og fisk.

Bibiche Mouriers arbeider er innkjøpt av Norsk kulturråd, Statsministerens kontor, Risør kommune, Aust-Agder fylke og Riksgalleriet. Hun har også mottatt Statens 3-årige arbeidsstipend, Statens reisestipend og Aust-Agder fylkeskommunale kulturstipend.

Bibiche Mourier var med på å etablere keramikkbedriften Acanthus i 1991 sammen med kunstnerkolleger Nina Gresvig og Arnfinn Strand. I tillegg har hun i en årrekke vært medarrangør av Villvin kunsthåndverkmarked i Risør. Mourier er medlem i Norske kunsthåndverkere Sør-Norge (NK Sør-Norge).

Dyr og planter har alltid vært viktig i dekorer og ornamenter i Mouriers kunsthåndverk, som bruker dreide, kjevlede og modellerte teknikker i sitt arbeid.

Føler meg som en kunsthåndverker sterkt knyttet til det estetiske i dyr og planter. En utfordring jeg bare MÅ bearbeide, både som form, som ornament, som farge og som overflate. Elsker den direkte prosessen det er å lage keramiske arbeider: Lytte til hva materialet sier om hvor det vil og hva det liker. Å kunne forandre veien i det øyeblikket prosessen viser meg nye veier og nysgjerrigheten vil lure meg videre.

Harald Solberg: «Norske kunsthåndverkere Agder 1996», s. 26

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ www.birthday.no[Hentet fra Wikidata]

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Solberg, Harald: Norske kunsthåndverkere Agder, 1996, s. 26, 53 og 54.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]