Bernhard Krüger

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Bernhard Krüger
BernhardCaptivity.jpg
Født26. november 1904
Død1989
Beskjeftigelse Sturmbannführer
Parti Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei
NasjonalitetTysk
Medlem avSchutzstaffel

Bernhard Krüger (født 26. november 1904, død 1989) var under andre verdenskrig SS-Sturmbannführer. Han jobbet i en avdeling som forfalsket pass og andre dokumenter, og fikk ansvaret for Operasjon Bernhard, et omfattende prosjekt for å produsere falske britiske pengesedler for å forstyrre den britiske økonomien, og som var oppkalt etter ham.

Etter krigen ble han holdt i britisk fangenskap i to år, før han ble overlevert til franskmennene som slapp ham fri i 1948, uten at det var reist tiltale mot ham. Etter krigen ble han kategorisert som «medløper» (det vil si som en person som ikke hadde vært aktivt involvert i regimet, men som heller ikke hadde vært motstander av det) av et «denazifiserings»-panel, hvor det ble fremført vitnemål fra fanger i konsentrasjonsleire som han hadde reddet. Fra 1951 arbeidet han som bokholder (økonomisjef) hos sin gamle samarbeidspartner fra Operasjon Bernhard, den ærverdige papirprodusenten Hahnemühle FineArt.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

historiestubbDenne historierelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.